tirsdag den 27. august 2013

Masser af relevante studiejob på Fyn

I modsætning til, hvad man hidtil har antaget, har studerende ved Syddansk Universitet de samme muligheder for at få et spændende relevant studiejob som studerende i hovedstadsområdet. Faktisk står fynske virksomheder klar med lokale studiejob og karrieremuligheder for at fastholde de kloge hoveder på Fyn.

KarriereCentret på Syddansk Universitet har siden 1. juni 2008, som del af et toårigt projekt i samarbejde med Udviklingsforum Odense, haft travlt med at opsøge syddanske virksomheder for at skaffe relevante studiejob til universitets studerende. Faktisk har centret haft så travlt, at det til dags dato har afsat mere end 200 studiejob, hvor den oprindelige målsætning var 135 studiejob på to år. For i modsætning til, hvad man måske skulle formode, er det fynske erhvervsliv klar med spændende studiejob, der hvor de studerende er til daglig nemlig på Fyn.

En myte aflives
Det passer simpelthen ikke, at der ikke findes relevante studiejob på Fyn. Faktisk har SDU-studerende nøjagtig de samme spændende muligheder som studerende i hovedstadsområdet, udtaler Kamille Smed, virksomhedskonsulent på KarriereCentret. Vi skal lære de studerende at vende blikket mod de studierelevante jobmuligheder, der rent faktisk er på Fyn, og som vil skabe langt bedre sammenhæng mellem job og den uddannelse, de er i gang med at tage, uddyber Kamille Smed.

Studiejob trods krisen
Og meget tyder på, at det fynske erhvervsliv bakker op og er klar til at aftage de studerende. På trods af den økonomiske afmatning, oplever KarriereCentret faktisk en stigning i virksomheder, der ringer og efterspørger samarbejde med studerende, og ofte har de allerede ved første opringning konkrete opgaver, som de gerne vil have løst. Hvis vi skal holde den højtuddannede arbejdskraft på Fyn, og det skal vi, er det en fælles opgave mellem universitetet og erhvervslivet. Derfor er vi glade for se, at fynske virksomheder trods finanskrisen, er meget interesserede i at ansætte studerende i relevante studiejobs, slutter Kamille Smed.

Fakta: Studiejobprojektet
Studiejobprojektet er et samarbejde mellem Udviklingsforum Odense og KarriereCentret på Syddansk Universitet, og budskabet til de studerende er klart: Skift dit studiejob ud med et relevant studiejob.

Formålet med studiejobprojektet er at aflive myten om, at der ikke findes spændende (studie)job på Fyn samt fastholde den højtuddannede arbejdskraft på Fyn.

Derudover skal projektet via studiejob dels øge virksomhedernes kendskab til samarbejde med studerende, dels øge de studerendes kendskab til forskellige virksomheder på Fyn.

KarriereCentret skulle i første omgang skaffe 135 relevante studiejob i perioden 1. juni 2008 til 1. juni 2010. Denne målsætning blev sidenhen øget til 300 relevante studiejob, da KarriereCentret allerede den 15. maj 2009 havde afsat 174.

Fakta: KarriereCentret
KarriereCentret på Syddansk Universitet er en gratis service til alle studerende på universitetet uanset studieretning og uanset om man lige er startet eller er ved at lægge sidste hånd på specialet.

KarriereCentret er repræsenteret med virksomhedskonsulenter i hele den syddanske region to konsulenter i Odense og en i henholdsvis Esbjerg, Kolding og Sønderborg.

KarriereCentret tilbyder bl.a. kurser, arrangementer og individuel vejledning i forhold til jobsøgning og karrieremuligheder. Desuden formidler KarriereCentret studiejob, praktikpladser og specialesamarbejde med virksomheder. Læs mere på www.sdu.dk/karriere.

Læs mere her

tags: 2009, 2010, 2008, Esbjerg, finanskrisen, økonomi, uddannelse, Odense, Kolding, virksomhed, hovedstad, erhvervslivet, Sønderborg, jobmuligheder, praktikplads, Syddansk Universitet, studerende, arbejdskraft, Fakta, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar