onsdag den 28. august 2013

Flere læser ingeniør i Århus

En ny opgørelse viser, at Århus har flere ingeniørstuderende end nogensinde før. Hele 2.258 studerende er indskrevet på uddannelserne til diplomingeniør, civilingeniør og teknisk bachelor, hvilket er en stigning på 28 procent i forhold til oktober 2008. For at sikre rammerne i takt med væksten er der igangsat en række initiativer for at styrke studiemiljøet

Vi har arbejdet i mange år med at styrke de århusianske ingeniøruddannelser, og derfor er vi særdeles tilfredse med, at antallet af studerende nu er større end nogensinde før. Væksten er et håndfast bevis på, at de mange initiativer for at styrke byens ingeniøruddannelser har båret frugt, siger prorektor Keld Laursen fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

Et af vigtigste initiativer er det intensiverede samarbejde mellem Ingeniørhøjskolen og Aarhus Universitet i form af universitetsskolen Aarhus School of Engineering, der fremover samler de århusianske uddannelser til diplomingeniør, civilingeniør og teknisk bachelor under én paraply.

Samarbejde skaber vækst
Samarbejdet om blandt andet den toårige overbygningsuddannelse som civilingeniør er en vigtig årsag til, at så mange ingeniørstuderende har valgt Århus som studieby. I dag kan man gå ud og arbejde som diplomingeniør efter 3,5 år eller læse to år mere for at blive civilingeniør, og denne fleksibilitet sætter de studerende stor pris, siger Keld Laursen.

Ingeniørhøjskolen har også i de senere år lanceret en række nye diplomingeniøruddannelser i blandt andet sundhedsteknologi, bioprocesteknologi og bygningsdesign, ligesom Aarhus Universitet har lanceret flere nye civilingeniøruddannelser i blandt andet byggeri og mekanik.

De nye uddannelser er blevet taget godt imod af de studerende, og samtidig er de mere klassiske ingeniøruddannelser inden for maskin, bygning og elektro også gået frem. Dermed er der vækst over hele linjen, hvilket cementerer, at Århus for alvor er blevet en af Danmarks største ingeniørbyer, siger Keld Laursen.

Stort ansvar med flere studerende
Det rekordstore antal studerende er positivt, fordi der sikres et stort udbud af dygtige medarbejdere til ikke mindst de midtjyske virksomheder, der er store aftagere af de århusianske ingeniører. Men prorektoren lægger ikke skjul på, at det store antal studerende også stiller krav til uddannelsesinstitutionerne:

Mere end 2.200 unge mennesker har billedligt talt valgt at lægge deres fremtid i vores hænder, og vi har et stort ansvar for at sikre, at uddannelserne, studiemiljøet og de fysiske rammer er i top. Derfor har vi blandt andet indført studiestartssamtaler, mentorordninger og årlige målinger af studentertilfredsheden for at styrke studiemiljøet, siger Keld Laursen.

For at skabe rammerne for endnu bedre uddannelser og udviklingsaktiviteter i fremtiden flytter Ingeniørhøjskolen sammen med Århus Maskinmesterskole og forskerparken INCUBA Science Park til innovations- og udviklingscentret Navitas Park på Århus Havn i 2014, mens skolens uddannelser inden for elektro og informations- og kommunikationsteknologi flytter til IT-Byen Katrinebjerg.

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, Aarhus Universitet, Århus, uddannelse, virksomhed, fleksibilitet, teknologi, mentor, Ingeniørhøjskolen, kommunikation, ingeniøruddannelse, mentorordning, studerende, uddannelsesinstitution, rektor, innovation, miljø, 2014, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar