fredag den 22. august 2014

Danske Erhvervsskoler foreslår en fælles, national handlingsplan for at undgå skoleskyderier

På baggrund af det tragiske skyderi på en skole i Finland med den ubeskriveligt ulykkelige udgang foreslår Danske Erhvervsskoler, at de danske uddannelsesinstitutioner på tværs af alle uddannelser og i samarbejde med Undervisningsministeriet tager initiativ til at udarbejde en fælles, national handlingsplan for alle skoler og institutioner.

Selv om langt de fleste skoler allerede i dag har krise– og evakueringsplaner på plads, mener Danske Erhvervsskoler, at en systematiseret erfaringsudveksling og –opsamling samt evaluering af nuværende planer og tiltag vil være et fornuftigt skridt på vejen. Ligesom den enkelte skoles erfaringer med at samle unge mennesker op, inden de kommer for langt ud, er vigtig at få delt, diskuteret og formidlet til andre uddannelsesinstitutioner. Alt sammen med henblik på dels at kunne udarbejde en national handlingsplan for at forhindre sådanne tragedier, dels for at have et beredskab på plads i det ulykkelige tilfælde, at det alligevel skulle ske.

"Det, der er sket i Finland, er så tragisk, at jeg ikke kan finde ord for det. Men det giver på en ulykkelig baggrund anledning til at kigge på, om de krise– og evakueringsplaner, vi har rundt omkring på de danske uddannelsesinstitutioner, er gode nok. Og hvis vi kan hjælpe hinanden til at blive bedre, synes jeg bestemt, at vi skal gøre det, selv om jeg af hele mit hjerte håber på, at kriseplanerne får lov at blive i skuffen for evigt. Jeg mener ikke, vi kan sidde politiets bekymringer overhørig, og vi er som ansvarlige uddannelsesinstitutioner nødt til at spørge os selv med jævne mellemrum, om vi er gode nok til at forebygge sådanne tragedier, og om vores beredskab er godt nok i det tilfælde, at det skulle ske", siger Ingo Østerskov, formand for Danske Erhvervsskoler.
 

Læs mere her

tags: politi, uddannelse, Finland, Danske Erhvervsskoler, Undervisningsministeriet, uddannelsesinstitution,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar