tirsdag den 12. august 2014

Udfordringer til de stærke elever i erhvervsuddannelserne

Dansk Industri har gennemført en undersøgelse, som viser, at eleverne på erhvervsuddannelserne synes, at uddannelsesniveauet er for lavt. Set med Danske Erhvervsskolers øjne skyldes det, at de politiske ønsker om rummelige uddannelser med appel til både stærke og svage elever ikke ledsages af tilstrækkelige økonomiske ressourcer.

Der findes rent faktisk redskaber (trin– og niveaudeling) til at udfordre både toppen og bunden i uddannelserne, men differentiering og kvalitet koster penge. Danske Erhvervsskoler bakker derfor op om kravet fra DI, LO, S og SF om flere penge til erhvervsuddannelserne, og foreningen har ved flere lejligheder påpeget, at globaliseringsmidlerne til frafaldbekæmpelse er utilstrækkelige.

Erhvervsuddannelserne er vigtige for erhvervslivet og Danmarks konkurrenceevne. Desuden er uddannelserne en vigtig brik i bestræbelserne på at nå den politiske målsætning om, at 95% af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse.

Formanden for Danske Erhvervsskoler, Ingo Østerskov, udtaler: "Politikere, organisationer og erhvervsskoler har et fælles ansvar for, at der er udfordringer nok til de stærke elever i erhvervsuddannelserne, og vi vil naturligvis gerne samarbejde med parterne om at finde gode løsninger, både hvad angår skoleundervisningen og praktikken".
 

Læs mere her

tags: Danmark, politi, økonomi, uddannelse, LO, SF, Dansk Industri, penge, erhvervslivet, erhvervsuddannelser, Danske Erhvervsskoler, frafaldbekæmpelse, Danmarks konkurrenceevne, organisation, undervisning, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar