fredag den 8. august 2014

Tivolis musikchef fylder 50

På selve dagen er fødselaren såmænd på arbejde. Torsdag 21. august fylder Tivolis musikchef, Henrik Engelbrecht, 50 år – og om aftenen vil man kunne opleve ham på dirigentpodiet i Tivolis Koncertsal, hvor han sammen med Tivolis Symfoniorkester spiller musik fra forgængeren H.C. Lumbyes repertoire. Torsdag 21. august fylder Tivolis musikchef, Henrik Engelbrecht, 50.

Allerede i 12-års-alderen var klassisk musik og opera hans altoverskyggende interesse. Han spillede fløjte i Holbæk Garden, og blev senere uddannet fløjtenist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Efter et par år som musiker – bl.a. som assistent i Tivolis Symfoniorkester – var han i 1990'erne en populær radiovært og operaredaktør på DR's P2.

Operanørdens drøm
I 2000 hentede Kasper Holten ham til Det Kongelige Teater, hvor han de følgende 10 år var operadramaturg, og bl.a. arbejdede med udvikling af nye operaer, samt med casting, repertoirelægning og formidling. Dermed blev barndommens operainteresse for alvor til hans profession.

Henrik Engelbrecht arbejdede også kunstnerisk sammen med Holten, bl.a. om opsætningen af Wagners Nibelungens ring i forbindelsen med åbeningen af Operaen, og senere som oversætter og dramaturg på Holtens filmatisering af Mozarts Don Juan fra 2010.

Han har desuden skrevet teksten til Poul Ruders' opera Selma Jezková over Lars von Triers film Dancer in the Dark med urpremiere på Det Kongelige Teater 2010, og senere opført i både USA, Sverige og Tyskland. I øjeblikket skriver han sammen med endnu én af Danmarks højst profilerede komponister på en operatekst til Det Kongelige Teater til premiere i 2018-19.

Formidling i øjenhøjde
Henrik Engelbrecht er kendt som en af landets førende operaeksperter, og har skrevet utallige artikler og flere anmelderroste bøger om emnet. Han er en efterspurgt foredragsholder, som med sin uhøjtidelige og humoristiske formidlingsstil er med til at bringe klassisk musik og opera ned i øjenhøjde.

Henrik Engelbrecht blev i 2010 udnævnt til musikchef i Tivoli, og har de seneste fem somre stået i spidsen for Nordens største klassiske musikfestival, Tivoli Festival. Her blander han de største internationale navne med helt unge talenter, som for manges vedkommende spiller og synger for første gang i Danmark – ofte sammen med festivalens eget orkester, Tivolis Symfoniorkester, der har rødder helt tilbage til Tivolis grundlæggelse i 1843.

Fejrer fødselsdag i arbejdstøjet
På selve dagen, torsdag 21. august, dirigerer Henrik Engelbrecht kl. 19.30 en koncert i Tivolis Koncertsal, hvor han sammen med Tivolis Symfoniorkester og mezzosopranen Tuva Semmingsen har musik fra forgængeren H.C. Lumbyes repertoire på programmet.

Der er gratis adgang til koncerten med årskort til Tivoli. For øvrige gæster er prisen 50 kr. ved indgangen til Tivolis Koncertsal (foruden entré til Tivoli).

Læs mere om koncerten her:
http://www.tivolifestival.dk/da/program/2014/hc+lumbye+og+johann+strauss/

Om Tivoli Festival – Nordens største klassiske musikfestival
Tivoli Festival er Tivolis årligt tilbagevendende klassisk musikfestival, som faktisk også er Nordens største af sin art. Festivalen byder på et varieret program med unge, fremadstormende musikere og nogle af den klassiske musiks største sangere, musikere, ensembler og dirigenter. Tivoli Festival finder i år sted fra 19. maj til 4. september og byder på i alt 62 koncerter, hvoraf 48 af dem er gratis med Tivoli Årskort – heriblandt koncerten 21. august, hvor Tivolis musikchef Henrik Engelbrecht står på dirigentpodiet. Se hele Tivoli Festivals program på www.tivolifestival.dk

Læs mere her

tags: USA, Danmark, 2010, Sverige, Tyskland, Tivoli, kunst, radio, Holbæk, storm, koncert, 2018, Det Kongelige Teater, Lars von Trier, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar