torsdag den 11. marts 2010

Efteruddannelse er vigtigt ? også i krisetider

Syddansk Universitet inviterer til fyraftensmøde med fokus på efteruddannelse og kompetenceudvikling. Sociolog Emilia van Hauen holder oplæg om vigtigheden af at udvikle sine kompetencer.

Udvikling af ens kompetencer har altid været vigtigt. Og måske specielt nu, hvor udsigterne for den danske økonomi er kolde som tidens vejrudsigter.

Medarbejdere på det danske arbejdsmarked skal ikke lade sig bremse af de dystre meldinger og frygt for kommende fyringsrunder, når det gælder ønsker til efteruddannelse og kompetenceudvikling, siger kompetencechef på Syddansk Universitet Ambrosia Hansen:

- Når fyringsrunden så kommer, er det helt sikkert, at det er de medarbejdere, der har været oppe på tæerne i forhold til at udvikle deres kompetencer, der får lov at blive.
Helt generelt er kompetenceudvikling vigtigt, når man er på arbejdsmarkedet. Også hvis man skulle komme i den situation at stå uden job.

- Der er efterspørgsel på medarbejdere, der har arbejdet med at udvikle deres kompetencer. Chefer vil gerne have medarbejdere, der står på tæer for at blive dygtigere, siger Ambrosia Hansen.
Vi søger meningen med livet

Noget helt andet er så, at der ofte også er en personlig gevinst i at udvikle sine kompetencer. Ifølge sociolog Emilia van Hauen har krisen i samfundet sat en ny dagsorden for vores vilje og ønske til kompetenceudvikling.

- Der er en ny tidsånd på vej. Og den handler om at ville gøre en forskel. Efter 30 års fokus på identitet og selvudvikling, ønsker vi nu at finde meningen med vores liv. Det nye store spørgsmål bliver derfor: Hvad er mit livsformål Det er nemlig ikke længere nok at være nogen; tiden er kommet til også gøre noget. Og helst i fællesskab med andre, siger hun.
Emilia van Hauen vil på et informationsmøde på Syddansk Universitet d. 16. marts holde et oplæg om netop kompetenceudvikling om hvorfor vi skal og hvordan vi skal for at fremtidssikre os selv bedst muligt.

Herefter er der mulighed for at orientere sig om alle de mange efteruddannelser, som Syddansk Universitet udbyder.

- At søge efteruddannelse på et universitet giver en tæt relation til den praksis, som deltagerne sidder i til hverdag. Og samtidig er det langtidsholdbar viden, man får, fordi undervisningen er baseret på forskning, siger Ambrosia Hansen.
Fyraftensmødet er åbent for alle interesserede. Dog er tilmelding nødvendig af hensyn til forplejningen. Se mere på http://www.sdu.dk/Uddannelse/Efter_videreuddannelse/infomode_2010.aspx

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar