søndag den 14. marts 2010

Levende zoologi på LIFE

Hvor stor er en dues hjerne Hvor sidder leveren i en torsk Og hvad er forskellen egentlig på en hund og en ræv Det og meget mere svarer professor i zoologi Christian Kapel på i sin meget levende undervisning af kommende dyrlæger og agronomer. For sin indsats modtager Christian Kapel prisen Den Gyldne Tyr, der hvert år gives til den bedste underviser på LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Hvert år giver de studerende på LIFE prisen Den Gyldne Tyr til årets bedste underviser på fakultetet. Der er stor prestige forbundet med netop denne pris, og derfor ser Christian Kapel det som en kærkommen anerkendelse af hans undervisningsindsats. For ham er det en udfordring hver gang han står overfor de store auditorier med op til 200 nye og forventningsfulde studerende:

Jeg sætter en ære i at fange de studerendes interesse fra første dag, de møder op til undervisning i zoologi. Det er vigtigt for deres videre studium, at de fra starten lærer, og ved selvsyn erfarer, hvordan en torsk, fugl og rotte ser ud indeni, altså hvor organerne sidder i det raske dyr. Det er også vigtigt, at de forstår, hvor vores produktions- og hobbydyr passer ind i dyreriget, og hvordan biologisk basisviden er en grundsten i megen praktisk anvendelse og skabelsen nye ideer. Min mission er at fange opmærksomheden hos alle i auditoriet også dem, der sidder på bageste række , fortæller Christian Kapel.

Den 46-årige Christian Kapel er uddannet biolog fra Københavns Universitet og har en ph.d. i parasitologi. Han har siden da bl.a. arbejdet i USA's landbrugsministerium, været med i to store EU-projekter og arbejdet i grundforskningscentret Dansk Center for Eksperimentel Parasitologi. Derudover er han en mand, der kan lide at se sin forskning blive anvendt. Han har bl.a. stiftet et firma, der dyrker parasitæg til human medicin, og han er med i udviklingen af ny teknologi, der automatiserer påvisning af parasitter i kød i fødevareindustrien. Christian Kapel er kursusansvarlig for en række fag, der omhandler parasitologi samt veterinær fysiologi og anatomi og er desuden studieleder for kandidatuddannelsen Parasitology på LIFE.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar