mandag den 8. marts 2010

Ny erhvervsambassadør skal styrke dansk-kinesisk universitetssamarbejde

Tidligere koncerndirektør i Danisco A/S, Mogens Granborg, er nu tilknyttet LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet som særlig rådgiver for fakultetets kommende forsknings- og uddannelsessamarbejder i Kina. Initiativet vil styrke en strategisk vigtig videndeling og samtidig bidrage til øget udveksling af studerende og forskningskompetencer mellem Danmark og Kina.

Et vigtigt strategisk mål på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet i den kommende tid er at skabe frugtbare relationer med kinesiske universiteter og virksomheder ved at byde ind med viden og kompetencer på områder, hvor LIFE er blandt de førende, eksempelvis inden for fødevarekvalitet og -sikkerhed. I den forbindelse ønsker LIFE at være en del af det kommende danske universitetscenter i Beijing, som Videnskabsministeriet har taget initiativ til. Her vil der netop være brug for forskningskompetencer og den fremmeste viden inden for bl.a. fødevareforskning.

Etableringen af dette samarbejde vil Mogens Granborg som ny erhvervsambassadør på LIFE arbejde for. Fra sin tid som koncerndirektør i Danisco har han opbygget tætte relationer med kinesiske virksomheder og forskningsinstitutioner og kan derfor være med til at markere LIFE som en relevant sparrings- og samarbejdspartner for kinesiske universiteter og virksomheder:

- Jeg glæder mig meget til at være med til at styrke samarbejdet mellem LIFE og en række førende kinesiske universiteter og virksomheder. Der ligger jo et stort potentiale for sammen at skabe værdifuld forskning og samtidig give dygtige studerende og forskere fra både Kina og Danmark muligheder for i endnu højere grad at berige deres uddannelse med attraktive udvekslingsaftaler for begge parter, siger Mogens Granborg.

Dekan på LIFE, Per Holten-Andersen understreger, at det kommende dansk-kinesiske samarbejde rummer store perspektiver:

- Jeg mener, at det er vigtigt, at vi får en erfaren person udefra til at være med til at prioritere vores indsats på det kinesiske marked, ikke mindst i forhold til Videnskabsministeriets planer om et dansk universitetscenter i Beijing. På LIFE har vi allerede glæde af mange dygtige studerende fra Kina, og jeg er sikker på, at de kommende år vil betyde en endnu større udveksling af studerende, forskere og ny viden, siger dekan på LIFE, Per Holten-Andersen.

Baggrund

Mogens Granborg har arbejdet 21 år i Danisco A/S, hvor han har siddet i direktionen med ansvar for sukkeraktiviteterne. I perioder har han desuden fungeret som ansvarlig for Daniscos tidligere frasolgte fødevarevirksomheder. Siden han afsluttede civilingeniøruddannelsen i kemi fra DTU i 1971, har han arbejdet i fødevarevirksomheder med en enkelt afstikker til den finansielle verden. Foruden civilingeniøruddannelsen har Mogens Granborg en erhvervs-ph.d. i milliardreaktioner og proteinødelæggelse samt en HD i finansiering.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar