tirsdag den 23. marts 2010

På skolebænken: Nye tider for danske halinspektører

Landets 700 halinspektører har nu mulighed for at tage en længe ventet uddannelse i forbindelse med deres jobs som ledere af landets Kultur- og Idrætsanlæg.

Det stereotype billede af en enevældig fyrste a la Hal-Finn, der går rundt med et bundt nøgler og stiller fodboldmål på plads med en pomfrit i mundvigen kunne ikke være mere fjernt fra virkeligheden.

Realiteten i dag, derimod, er et alvorligt behov for en opdatering på området. Hidtil har der ikke eksisteret en uddannelse af jobbet som moderne halinspektør, der er langt mere omfangsrigt og nuanceret end sit omdømme.

- I dag er størstedelen af pionergruppen af halinspektører stort set gået på pension, og vi står nu med en meget broget forsamling fra den nye generation af halinspektører. Vi har akademikeren fra universitetet, vi har personen der har arbejdet sig frem fra et mindre anlæg. Der er den ikke så boglige type med en værdifuld teknisk snilde, vi har sågar en tidligere bankdirektør fra Bornholm, siger Jørgen Mosbæk, formand, HI, Organisation for ledende medarbejdere i Idræt, - Kultur og Fritidssektoren.

Første kuld er klar
I samarbejde med Uddannelses- og konsulenthuset AWOKE i Århus har HI skræddersyet en lederuddannelse til nutidens brogede flok halinspektører, som rammer de kerneområder der er behov for i en moderne halinspektørs univers: Netværk, kommunikation, bevidst ledelse op og ned i systemet både politisk og omkring fx personale og samarbejdspartnere.

- Det er på tide at få sat nye ting i værk og komme en ny tid i forkøbet for de danske halinspektører. Vi arbejder på at få samlet flere hold i kølvandet på hold nummer et. Rigtig mange ledere mange steder fra - har fået titlen leder, men mange ved ikke helt hvad det indebærer, siger Anders Oll, direktør og chefkonsulent hos AWOKE og tidligere landstræner for Dansk Triathlon Forbund og Team Danmark.

Første halinspektørhold sidder klar på skolebænken efter sommerferien 2010.

Er dagens halinspektør god nok
- Fra egne rækker hører jeg budskabet om, at der er et akut behov for en opdatering af jobbeskrivelsen og få sat ord på hvad det præcis indebærer, at drive et moderne Kultur og Idrætsanlæg lige nu og i fremtiden. Jeg oplever en stor interesse og nysgerrighed fra alle aldersgrupper og typer for at tilegne sig de nødvendige redskaber for at lykkes i jobbet som moderne halinspektør, lyder vurderingen fra Jørgen Mosbæk.

Kontakt
Ønskes yderlige oplysninger, fotos eller interviews, kontakt da venligst Aneela Hoffmann,
kommunikationskoordinator hos Konsulent- og uddannelseshuset AWOKE. tel.: 25 67 74 00
eller Anita Primdahl, konsulent, HI, tel.: 56 14 74 44.

Download information om HI Lederuddannelse på www.halinspektorforeningen.dk eller www.awoke.dk

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar