onsdag den 8. december 2010

Dagens nyheder - Læs bla. om Gør krav på dit råderum

Debat: Føler du dig straffet for at tage barsel?
Selv om det er i strid med ligebehandlingsloven at diskriminere kvinder og mænd, der tager barsel, oplever mere end hver tredje kvinde – nemlig 37 pct. – i en undersøgelse blandt DJØF's medlemmer, at de er gået glip af lønforhøjelse på grund af barsel. For mænd gælder det kun 5 pct..
Læs mere her

Krise udløser fald i aktieløn
Festen er forbi. Finanskrisen har ifølge en dugfrisk undersøgelse affødt et markant fald i aktieløn.
Læs mere her

Ingeniører mindre værd end læger, jurister og økonomer
Analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd dokumenterer, at en ingeniør er mindre samfundsgavnlig end en læge, en jurist og en økonom.
Læs mere her

Solskinsmand skal sælge kolde Danmark
Tidligere har Jan Olsen hjulpet virksomheder med at markedsføre deres produkter, nu skal den solglade mand som administrerende direktør for VisitDenmark sælge hele Danmark til turister. Men han kan ikke selv lide alt ved Danmark.
Læs mere her

Chefer pinlige over dårlig mødekultur
To ud af tre chefer har oplevet at blive flove på andre vegne over mangel på respekt for god mødekultur, viser norsk undersøgelse. Den digitale udvikling har ifølge dem betydet, at møder er blevet mindre formelle.
Læs mere her

Åh, nej - det sagde jeg bare ikke til julefrokosten
UGENS DILEMMA: Til den årlige julefrokost kommer du som leder til at fortælle en ansat, at du er svært utilfreds med den øverste ledelse. Stoler du på, at hun fortæller andre om dine kritiske ytringer, eller beder du hende holde tæt?
Læs mere her

Kvinder straffes for at tage barsel
Mere end hver tredje kvinde oplever at gå glip af en lønstigning på grund af barsel, og hver femte er blevet degraderet, selv om det er i strid med ligebehandlingsloven. Det viser en ny undersøgelse, som advarer firmaerne mod tab af talentfulde kvinder.
Læs mere her

Bestyrelsesformanden blander sig
Bestyrelsesformanden blander sig efter vel meget i den daglige drift
Læs mere her

Gør krav på dit råderum
Blander bestyrelsesformanden sig lige lovligt meget i den daglige drift, bør den administrerende direktør give klar besked om, at han går for vidt i forhold til sine beføjelser. Men budskabet skal pakkes rigtigt ind.
Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar