lørdag den 4. december 2010

It-studerende skal redde velfærden

Hvordan kan it yde store bidrag til at forbedre den danske økonomi Det vil studerende fra IT-Universitetet komme med bud på i løbet af de næste to måneder. IT-Universitetet har nemlig sammen med it-koncernen KMD udskrevet konkurrencen The KMD Innovation Award , der skal finde de bedste bud på, hvordan it kan være med til at redde den danske velfærdsstat.

Danmark forventes at mangle 80 milliarder danske kroner på det nationale budget alene i 2010. IT-Universitetet og it-koncernen KMD mener, at netop it kan gøre en betydende positiv forskel, når den danske økonomi skal forbedres.

Konkurrencen The KMD Innovation Award , der skydes i gang på IT-Universitetet i dag, har til opgave at finde de mest interessante og realistiske forslag til, hvordan it kan være med til at forbedre den danske økonomi. De tre bedste forslag honoreres med 10.000 kroner hver. Konkurrencen afgøres ved en præmieoverrækkelse på IT-Universitetet den 4. februar 2011.

It kan gøre en forskel
Hos KMD mener man, at it kan gøre en forskel også uden at det nødvendigvis er ensbetydende med serviceforringelser.

-Velfærdsdiskussionen handler traditionelt meget om, hvordan man kan spare penge og hvilke velfærdsgoder, der står for skud. I KMD tror vi på, at it og digitalisering kan hente anselige besparelser samtidig med, at borgerne ikke oplever et dårligere serviceniveau snarere tværtimod. Det er ikke nødvendigvis et nulsumsspil, men en potentiel win-win situation, fortæller Karen Nielsen, direktør i KMD og medlem af Regeringens Vækstforum.

På IT-Universitetet har man i et stykke tid arbejdet med det at undersøge områder, som indeholder store økonomiske potentialer, og nu er tiden kommet til, at de konkrete ideer kommer op til overfladen.

-Vi har afdækket områder, hvor en kombination af it og ny politik kan skabe store, økonomiske gevinster for det danske samfund. Konkurrencen, som vi afholder sammen med KMD, er en yderst spændende og lidt anderledes måde at involvere de studerende på og og noget, vi forhåbentlig få mange interessante og innovative forslag ud af, forklarer Mads Tofte, rektor på IT-Universitetet.

I KMD har man store forventninger til konkurrencen;

-Vi samarbejder med IT-Universitetet på flere områder, blandt andet om årets it-speciale, og ud fra erfaringerne derfra har vi store forventninger til, hvad de studerende kan komme op med af gode forslag. Der er rigtig mange særdeles kreative og dygtige studerende på IT-Universitetet, siger Karen Nielsen.

Om konkurrencen
Forslag skal være på 1-5 sider og indeholde en beskrivelse af ideen, fx en samlet specifikation af et stykke software, et konceptuelt design, beskrivelse af en tjeneste eller forbedring af en proces. Der er dog ingen egentlige begrænsninger på, hvad ideen skal indeholde andet end, at det skal være it-relateret. Udover en idébeskrivelse skal forslaget indeholde et estimat af, hvad den økonomiske effekt af forslaget vil være.

Der uddeles 3 priser á 10.000 kroner.

De indkomne forslag vil blive evalueret af et dommerpanel bestående af forskere, økonomer og andre lægfolk. Konkurrencen er forbeholdt studerende på IT-Universitetet.

Om IT-Universitetet
På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it. Cand.it.-uddannelsen er på få år blevet den største kandidatuddannelse inden for it i Danmark. De studerende kommer med mere end 100 forskellige bachelorbaggrunde i bagagen for at hellige sig den digitale verden lige fra kommunikation og spil, over forretning til design af software.

Om KMD
KMD hører til blandt de største it-virksomheder i Danmark og har i knap 40 år arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største kommunale it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag it-løsninger og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervsmarkedet i Danmark. KMD har en årlig omsætning på knap fire milliarder danske kroner og har mere end 3.000 ansatte. KMD er ejet af EQT samt ATP.


Kontaktinformation
IT-Universitetet: Journalist Mikkel Svane-Petersen, Tlf.: 25 55 04 47 / 72 18 53 04, msva@itu.dk
KMD: Pressechef Christoffer Hellmann, tlf.: 44 60 18 09 / 25 29 17 84, che@kmd.dk

Læs mere her

tags: direktør, ATP, Danmark, 2010, 2011, økonomi, politi, uddannelse, KMD, danske krone, omsætning, virksomhed, penge, kreativ, studerende, rektor, konkurrence, kommunikation, kandidatuddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar