tirsdag den 21. december 2010

PISA vindere ønsker Danmarks samarbejde om udvikling af uddannelse

De fire vindere på Pisa 2009 listen Kina, Hong Kong, Korea og Finland - ønsker alle samarbejde med dansk designorganisation om uddannelse.

Designorganisationen INDEX: Design to Improve Life har i flere år arbejdet med udvikling af undervisning. Organisationen har udviklet undervisning, der baserer sig på designtænkning og -metode, på kreativitet, tværfaglighed og innovation og benytter teknologi og medier som en integreret del af undervisningen en metode, der omfatter alle de såkaldte 21st century skills.

Nu vil Pisa-vinderne have del i den viden.

Ved et stort dansk/svensk arrangement i går kickstartede INDEX: næste fase i udvikling af undervisning i Design to Improve Life. Målet med denne fase er, over tre år, at sikre, at tænkningen og processerne bag Design to Improve Life bliver en del af alle læreres uddannelse i både Danmark og Sverige. Udviklingsprocessen gennemføres i samarbejde med folkeskoler og gymnasieskoler, kommuner, ministerier, universiteter, efteruddannelsesinstitutioner og professionshøjskoler på begge sider af Øresund.

Men det stopper ikke med Danmark og Sverige.

Netop hjemkommet fra Hong Kong og Seoul udtaler adm. direktør Kigge Hvid for designorganisationen INDEX: Design to Improve Life:

Det er meget interessant at komme hjem til den hjemlige PISA-diskussion, når vi netop i Asien har forhandlet samarbejder med både Hong Kong, Kina, Korea og Finland.

Det de fire lande efterspørger i samarbejdet med INDEX:, er netop vores tilgang til uddannelse, som de ser som afgørende for deres samfunds fremtid.
Vores partnere i udlandet efterspørger netop det Pisa undersøgelsen ikke fokuserer på.
De ved, at nytænkning, kreativitet, innovation, mod, tværfaglighed og procesforståelse er helt afgørende hvis de kommende generationer skal opdrages til gode borgere og medarbejdere i det 21. århundrede.

For yderlige oplysninger vedr. det dansk/svenske samarbejdsprojekt eller samarbejde med Kina, Korea og Finland samt interview med INDEX: s danske og udenlandske partnere kan fås ved kontakt til adm. dir. Kigge Hvid, 61292004.

Læs mere her

tags: direktør, interview, Danmark, 2009, Sverige, Asien, uddannelse, Øresund, Kina, udland, teknologi, kreativ, faglighed, Finland, folkeskole, uddannelsesinstitution, innovation, Korea, efteruddannelse, organisation, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar