mandag den 27. december 2010

Lektor Birgitte Ravn Olesen fra RUC tildelt pris for nyt system til lærings- og kompetenceudvikling hos hospitalspersonale

Lektor Birgitte Ravn Olesen, Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier, Roskilde Universitet har modtaget en pris fra Nordisk Netværk for Voksnes Læring under Nordisk Råd i konkurrencen fra best practice til innovative practice .

Prisen er vundet sammen med adjunkt Helle Merete Nordentoft, Danmarks Pædagogiske Universitet og projektsygeplejerske på Fjorden v. Roskilde Amtssygehus for projektet: Kollegial vejledning innovativ kompetenceudvikling i psykoedukation fra patientskole til formidling i hverdagen .

Sundhedssystemet i den vestlige verden er økonomisk presset til at finde nye veje til forebyggelse og behandling. En af disse er patient-information/uddannnelse, hvor målet er, at patienter skal lære at tage ansvar i forhold til egen sygdom gennem indsigt i denne. Samtidig tyder eksisterende forskning på, at traditionelle undervisningsformer ikke har den store virkning.

På den baggrund udviklede forskerne bag projektet et nyt system til læring og kompetenceudvikling hos hospitalspersonale, som skal varetage pleje, behandling, informations- og kommunikationsopgaver i forhold til patienter.

Projektet vandt konkurrencen og modtog en pris på en konference afholdt af Nationalt Center for Kompetenceudvikling den 6. og 7. december 2010.

Birgitte Ravn Olesen er uddannet på RUC med Forvaltning og Kommunikation, og prisen er givet for hendes aktuelle forsknings- og udviklingsprojekt omkring udvikling af plejepersonalets kompetencer i forhold til at give relevant og kontekstspecifik information gennem dialog med patienter og pårørende.

Birgitte Ravn Olesen er bredt fagligt funderet inden for kommunikationsfeltet. Centralt står en interesse for teorier og metoder, som kan bidrage til at beskrive og forstå, hvordan kommunikationsprocesser bliver meningsfulde for de involverede aktører. Hendes fokus ligger på målgrupper bestående af kompetente subjekter med erfaringer og interesser, som skal tages alvorligt i kommunikationen til/med gruppen. Dette fokus afspejles tydeligt i det vindende projekt.

For yderligere information kontakt
Lektor Birgitte Ravn Olesen,
Institut for Kommunikation,
Virksomhed og Informationsteknologier,
Roskilde Universitet,
tlf. 46 74 38 04, mobil. 24 98 71 26

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, 2010, økonomi, december, jorden, Roskilde, sygehus, teknologi, Nordisk Råd, konkurrence, sygeplejerske, kompetenceudvikling, kommunikation, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar