søndag den 5. december 2010

Mejrup Skole med i internationalt partnerskab

Lærere og elever deltager i undervisningsprojekt med syv andre lande

I indeværende og næste skoleår deltager lærere og elever i 4.-7. årgang på Mejrup Skole i et internationalt undervisningsprojekt et Comenius-projekt sammen med lærere og elever fra syv andre lande. Det er Tyrkiet, Grækenland, Spanien, Ungarn, Finland, Storbritannien og Nordirland.

Et Comenius-projekt dækker over et såkaldt skolepartnerskab. Formålet er, at de deltagende skoler bliver enige om et undervisningstema, hvorefter eleverne laver opgaver og produkter, som udveksles imellem elever fra de deltagende lande. Projektet finansieres af EU-midler og er altså ikke en del af de kommunale skolebudgetter.

Social og kulturel forståelse
Rent praktisk foregår planlægningen og samarbejdet ved, at lærerne besøger de enkelte lande og skoler. EU-midlerne gives bl.a. til at dække rejseudgifterne.

- Både lærere og elever forventer sig meget af det spændende internationale samarbejde. Formålet er at udvikle den sociale og kulturelle forståelse landene imellem, siger skoleleder på Mejrup Skole, Lars Eg Nørmark.

Lærere fra Mejrup Skole er netop vendt hjem fra et planlægningsmøde i Istanbul, hvor elevaktiviteterne forud for de næste tre skoleforløb blev planlagt. Eleverne skal bl.a. lave farverige og informative plakater om deres eget land, producere en DVD med en dramatisering af eventyr og lignende og indspille en CD med en sang, som typisk læres af alle børn i det pågældende land.

Ud over et meget spændende besøg under fremmedartede forhold på en tyrkisk skole i Istanbul fik de deltagende lærere også lejlighed til sightseeing i den spændende storby.

Næste planlægningsmøde foregår i Mejrup den 20-24. januar næste år. Da ventes der besøg af mellem 15 og 20 lærere fra de syv andre lande i samarbejdet.

Flere oplysninger
Lærer Michael Lund Lauridsen og lærer Hannah Nørskov Nielsen, Mejrup Skole, tlf. 9611 5800

Læs mere her

tags: Storbritannien, Spanien, Ungarn, EU, Grækenland, storby, Istanbul, Finland, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar