torsdag den 2. december 2010

Ekstra millioner til medarbejdere, der mister jobbet

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har indgået en aftale med LO, KL, Danske Regioner, FTF og AC. Aftalen sikrer, at medarbejdere, der mister jobbet ved større afskedigelser og varslinger, får bedre muligheder for en tidlig og effektiv indsats.

Med aftalen afsættes 25 mio. kr. til at videreføre den supplerende varslingsindsats i 2011. Det betyder, at mennesker, der mister jobbet, kan få hjælp til at få målrettet og hurtig opkvalificering, herunder uddannelse.

Også nyuddannede fra uddannelser, der typisk er målrettet den offentlige sektor, får ekstra hjælp. En ny ansøgningspulje på godt 7 mio. kr., skal bruges til projekter, der bekæmper ledighed blandt nyuddannede.

- Der er gjort meget for, at Danmark kommer bedst muligt ud af finanskrisen. Men vi kommer ikke igennem uden virksomhedslukninger og nedlæggelser af arbejdspladser. Det har store konsekvenser både for det enkelte menneske og for lokalsamfundet, når en arbejdsplads forsvinder. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med aftalen kan give en ekstra håndsrækning til de berørte medarbejdere, så de kan komme hurtigt tilbage i job, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

For yderligere information eller kommentarer:
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg via pressetelefon: 5123 2830
Kontorchef i Arbejdsmarkedsstyrelsen, Stig Martin Nørgaard, 3528 8219

LO, Anette Bindslev, telefon 2338 4214
KL, Ulrik Petersen, telefon: 3370 3452
Danske Regioner, Bent Hansen, telefon: 4031 3707
FTF, Jens Frank, telefon: 3336 8850
AC, Niels Lykke, telefon: 2249 5859

Læs mere her

tags: finanskrisen, Danmark, 2011, uddannelse, LO, virksomhed, Bent Hansen, nyuddanned, offentlige sektor, beskæftigelse, opkvalificering, beskæftigelsesminister,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar