fredag den 17. december 2010

Ny eliteuddannelse samler nordiske traditioner

Danmarks Tekniske Universitet er koordinator for en ny, nordisk masteruddannelse inden for maritim ingeniørvidenskab.

Et nyt masterprogram tilbyder nu studerende mulighed for at vælge mellem fem teknologisk avancerede studiemiljøer, som giver dem mulighed for at specialisere sig inden for områder, som de ikke ville have adgang til ved alene at læse på f.eks. DTU. Det er første gang, at DTU står som koordinator for en international masteruddannelse, som udbydes i samarbejde med andre internationale universiteter. Som studieleder for denne linje sidder lektor Poul Andersen, der med sin solide baggrund inden for maritim ingeniørvidenskab har været i stand til at skabe et stærkt tilbud til de studerende.

De nordiske lande har en lang og stærk tradition inden for bygning og drift af skibe og andre maritime konstruktioner, det, der kaldes maritime engineering . Formålet med uddannelsen er at tilbyde studerende muligheden for at profitere af de fem højt specialiserede forsknings- og uddannelsesmiljøer på de fem ledende tekniske universiteter i Norden, siger lektor Poul Andersen.

Uddannelsen er normeret til i alt 120 ECTS, hvor de studerende tilbringer 1 år (60 ECTS) ved to universiteter inden for rammerne af et af de fem specialiseringsemner: Passagerskibe , Skibsdesign , Mindre fartøjer , Teknisk drift af skibe og Havtekniske konstruktioner .

Uddannelsen afsluttes med et dobbeltdiplom. Nordic Master in Maritime Engineering er en international masteruddannelse, som udbydes i samarbejde mellem de fem Nordic Five Tech-universiteter. Uddannelsen koordineres af DTU Mekanik, som i 2009 modtog 1 mio. kr. fra Nordisk Ministerråd til etablering af en fællesnordisk masteruddannelse.

Erfaringerne fra Nordic Master in Maritime Engineering bliver omsat i en fælles Nordic Five Tech-model for etablering af fælles kandidatuddannelser, som vil danne baggrund for udvikling af flere nordiske eliteuddannelser. DTU har netop modtaget midler fra Nordisk Ministerråd til udvikling af to nye uddannelser inden for hhv. miljø og akvatisk fødevareproduktion.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, uddannelse, teknologi, DTU, studerende, miljø, videnskab, Danmarks Tekniske Universitet, kandidatuddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar