onsdag den 15. december 2010

DSF-organisationer har vundet alle universitetsvalgene

I løbet af de seneste tre måneder har der været afholdt valg til de styrende organer på universiteterne i Danmark. Senest blev valget på Københavns Universitet offentliggjort i går. Medlemsorganisationerne i Danske Studerendes Fællesråd (DSF) har vundet samtlige bestyrelsesposter og har haft fremgang mange steder. Stemmeprocent er gået op nogle steder men er fortsat alt for lav, og DSF kræver nu at universiteterne tager ansvar for de valg, de afholder (se fakta fra valgene vedhæftet).

DSF er meget tilfreds med valgresultaterne, og formand, Mikkel Zeuthen, udtaler:

»Det er virkelig fedt at se den overvældende støtte til vores medlemsorganisationer. Vi har rigtig mange aktive studerende i hele landet, som sidder i forskellige råd og nævn og kæmper de studerendes sag. Og modsat andre studenterorganisationer lader vi ikke partiskel afgøre vores holdning men udelukkende spørgsmålet om den gode uddannelse.«

Han vurderer, at fremgangen først og fremmest skyldes flere kampagner og større udadvendt aktivitet:

»Man kan vist roligt sige, at danske studerende har været under pres i år med massive nedskæringer på vores uddannelser og senest udspillet til en SU-reform, der skærer markant ned på studerende levevilkår. Vores medlemsorganisationer er gået forrest i kampen mod de her forringelser, og det har rigtig mange studerende været en del af, og det viser sig nu også i opbakningen til styrelsesvalgene «.

Til trods for, at stemmeprocenten er steget nogle steder, er den generelt alt for lav. DSF-organisationerne arbejder for en højere stemmeprocent og kræver nu, at universiteterne kommer ind i kampen.

»Vi gør, hvad vi kan for at få stemmeprocenten op, men det er virkelig svært, når universiteterne ikke prioriterer det. På mange universiteter er valgene gemt mange klik væk på usynlige hjemmesider, og universiteterne forsømmer oplysning af valgene. Det er universiteterne, der afholder valgene, og så må de også tage ansvar for at opreklamere dem og synliggøre, hvad det er, man stemmer om «.

DSF vil gerne være med til at arbejde for større engagement og har inviteret rektorkollegiet til et samarbejde om højere stemmeprocent.

Læs mere her

tags: København, SF, Danmark, uddannelse, studerende, rektor, organisation, studenterorganisationer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar