onsdag den 28. september 2011

Besøg fra den kinesiske ambassade

Sct. Albani Skole har i indeværende skoleår udbudt kinesisk som valghold for skolens ældste elever. Sprogundervisningen kombineres med innovation, der bl.a. skal medvirke til, at der skaffes midler til en studierejse til Beijing i foråret 2012. Skolen har ansat en kinesisk lærer til at varetage sprogundervisningen og undertegnede har ansvaret for innovationsdelen.

Det har været en overvældende succes. 34 elever har tilmeldt sig valgfaget. Vi håber med dette initiativ at medvirke til at give eleverne en interesse for kinesisk, der jo tegner til at blive et eftertragtet sprog i erhvervslivet. Desuden har Danmark jo også stort behov for arbejdskraft, der besidder innovations- og iværksætterevner. Sagt med andre ord kombinerer vi to af tidens store behov og samtidig signalerer Sct. Albani Skole nytænkning.

For at understøtte vores kinesiske vinkel har skolen valgt, at den kommende uges emneuge omhandler netop Kina. Eleverne vil blive ledt gennem mange dele af det kinesiske samfund herunder skolevæsen, historie, kultur og politiske forhold. Det hele kulminerer torsdag d. 29. september kl. 16.00 18.00. Her er forældrene inviteret til at opleve, hvad eleverne har beskæftiget sig med i emneugen. Desuden har jeg inviteret den kinesiske ambassade til at deltage denne eftermiddag. Det har man fra officiel kinesisk side takket ja til, så derfor kommer deres kulturelle rådgiver, Mr. Li Jinsheng, og deres 3. sekretær, Ms. Zhang Yimeng. Det er naturligvis et besøg, som vi ser meget frem til.

Jeg håber, at ovennævnte arrangement har vækket jeres interesse for en omtale. I er naturligvis meget velkomne til at besøge skolen i løbet af ugen og selvfølgelig også torsdag eftermiddag.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, Kina, ambassade, 2012, Beijing, erhvervslivet, arbejdskraft, innovation, sprog, undervisning, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar