torsdag den 22. september 2011

Blikkrig mellem Danmark og Sverige på Nytorv i København

Torsdag den 25. august klokken 10.00 indledes den store nordiske blikkrig på Nytorv i København. Det sker, når undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) skyder Øresundsmesterskab i gang. Mesterskaberne er en styrkeprøve mellem blikkenslagerlærlinge på begge sider af Øresund, og der konkurreres i to kategorier; kobber og zink. Deltagerne arbejder med hver deres tagopgave på et lille træhus, og forbipasserende vil kunne se det flot udførte arbejde. Interesserede vil også selv kunne prøve kræfter med blikkenslagerfaget.

Pressen er naturligvis meget velkommen.

Til at forsvare de danske farver stiller følgende fire lærlinge op; Mads Kaysen Stange fra Valdemar Petersens Eftf. ApS (Frederiksberg), Patrick Vejby Hansen fra Jagtvejens VVS ApS (København), Marc Jantzen fra Vagns VVS A/S (Holeby) og Dennis Amos Sørensen fra Brøndum A/S (Ringsted).

Fra svensk side deltager Christoffer Andersson, Adrian Thonäng, Christoffer Westerlund og Benny Nilsson.

? Det gode håndværk og ikke mindst det gode blikkenslagerhåndværk har aldrig været i højere kurs end nu. Tænk bare på det formidable kobberarbejde, som er blevet gennemført på Christiansborg inden for de senere år. Netop København er jo kendt for de mange tårne og flotte tage og facader, og den æstetiske værdi kan kun fastholdes i fremtiden, hvis vi også har dygtige blikkenslagerlærlinge, siger formand for Københavns Blikkenslager- og VVS-Laug, oldermand Søren Schmidt.

Øresundsmesterskaberne arrangeres hvert andet år i et samarbejde mellem Københavns Blikkenslager- og VVS-laug, TEKNIQ og den svenske Entreprenörföretagen.

? Erhvervsuddannelserne har i alt for mange år døjet med et dårligt image blandt de unge, og i folkeskolen gør man ikke meget for at vejlede om de job- og karrieremuligheder, en erhvervsuddannelse giver adgangsbillet til. Det opleves nærmest som en falliterklæring, hvis ikke man begynder på gymnasiet. Derfor skal vi arbejde på at gøre det både attraktivt og prestigefyldt at tage en erhvervsuddannelse. I det arbejde er Øresundsmesterskaberne en vigtig brik. Det er en mulighed for at vise, hvor dygtige blikkenslagerlærlinge er, og hvordan de gennem arbejde med zink og kobber bidrager til at forskønne blandt andet bygninger, siger vvs-installatør Erik Otto, som er næstformand i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Hvis redaktionen vælger at omtale arrangementet, kan TEKNIQ være behjælpelig med kontakter til såvel deltagere, arrangører og sponsorerne. TEKNIQ kan også bidrage med billedmateriale fra mesterskabet.

Følgende Erhvervsskoler deltager i arrangementet EUC-Sjælland, Næstved TEC, Gladsaxe Roskilde Tekniske Skole, Roskilde.

Sponsorer på mesterskaberne er KME/TECU, Rheinzink, AO, Sanistål, Lemvigh-Müller og Brødrene Dahl.

Præmieoverrækkelse finder sted fredag kl. 18.30

Læs mere her

tags: København, mesterskab, Danmark, Sverige, Næstved, Frederiksberg, Næstved, uddannelse, Sjælland, Øresund, EU, Roskilde, Ringsted, Lemvig, folkeskole, undervisningsminister, gymnasiet, Lemvigh-Müller, Sanistål, Brødrene Dahl, Christiansborg, undervisning, lærling, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar