fredag den 9. september 2011

Samarbejde mellem danske og tyske uddannelsesinstitutioner styrker elevernes kompetencer

Uddannelsesinstitutioner fra Region Sjælland og Nordtyskland er i gang med at opbygge et tæt samarbejde gennem projektet BELTFOOD. Ved institutionernes første møde i juli lærte uddannelsesinstitutionerne hinanden bedre at kende og de er netop mødtes igen for at starte mere konkret samarbejde.

Fælles catering ved FoodRegio Trendday
Et af de første konkrete skridt i samarbejdet er fælles catering ved den tyske foodRegio trendday, som er en årlig begivenhed i Lübeck for fødevareindustrien. Begivenheden bliver afholdt i foråret 2012 under temaet fødevaresikkerhed.
Her vil Gewerbeschule Nahrung und Gastronomie og Selandia Center for erhvervsrettet uddannelse skal udvikle et fælles koncept, og lærere og elever fra begge institutioner skal stå for at lave maden til denne event. De skal derfor være sammen i Lübeck og arbejde i et par dage op til begivenheden og på selve dagen.

- For os handler samarbejdet om foodRegio Trendday om, at vores elever får et internationalt aspekt ved at arbejde sammen med de tyske elever, og at de får blod på tanden til at tage en del af deres uddannelse i Tyskland. Der er også et højt fagligt niveau, som vi mener, at vores elever kan blive inspirerede af, siger Peter Friis fra Selandia.

Udveksling af elever giver gode kompetencer
Et andet konkret tiltag, som uddannelsesinstitutionerne diskuterer er udveksling af elever på tværs af grænsen. Der er mange muligheder og både udveksling, hvor nye og ældre elever arbejder sammen og udveksling af elever på samme niveau er en mulighed mellem de rette parter.

Ikke kun uddannelsesinstitutionerne og deres elever vil kunne nyde godt af det grænseoverskridende samarbejde, også virksomheder med eksport i kikkerten vil kunne drage nytte af elever med internationale erfaringer, når viden om bl.a. den tyske madkultur skal under lup.

- "Unge, som har gjort sig erfaringer i nabolandet, er guld værd for virksomheder med grænseoverskridende aktiviteter" lyder det fra prokurist Björn P. Jacobsen, Wirtschaftsförderung Lübeck GmbH.

Faktabokse:

Hvad er BELTFOOD?
BELTFOOD er et internationalt samarbejdsprojekt mellem Grønt Center og Wirtschaftsförderung Lübeck.

Projektet arbejder både med kompetenceudvikling i virksomheder i Femern Bælt regionen med fokus på at udvikle de internationale kompetencer, men samtidig arbejder projektet for en stærkere kobling mellem virksomhederne og forskning & uddannelse.

Projektet skal ligeledes positionere Femern Bælt Regionen og BELTFOOD som et stærkt fødevareindustrielt område.

Projektet forløber over tre år og er hovedsaligt finansieret af INTERREG IVA program for Den Europæiske Union og Vækstforum Sjælland.

Uddannelsesinstitutioner:
- CELF - Center for Erhvervsrettet Uddannelse Lolland Falster
- Gewerbeschule Nahrung und Gastronomie
- Lübeck Universitet
- Selandia - Center for Erhvervsrettet uddannelse
- UCR - Slagteriskolen i Roskilde
- UCSJ University Collage Sjælland ernæring og sundhed Ankerhus

De to organisationer bag BELTFOOD, Wirtschaftförderung Lübeck og Grønt Center deltog ligeledes.


Læs mere her

tags: Tyskland, uddannelse, Sjælland, Roskilde, 2012, virksomhed, Lolland, uddannelsesinstitution, kompetenceudvikling, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar