fredag den 23. september 2011

?Gamle? elever retur til Hørby Ungdomsskole.

Et efterskoleophold sætter sig blodet og kan være svært at slippe. Sådan var det også for elevholdet, der gik på Hørby Ungdomsskole i skoleåret 2010/11, og de var således også mødt talstærkt op til den gensynsaften, som efterskolen arrangerer for den en god måned tid inde i det nye skoleår.

Så langt som fra Hanstholm og Silkeborg havde så godt som hele det hold, der i slutningen af juni sagde farvel til lærere og kammerater i Hørby, lagt vejen tilbage til efterskolen for at få lidt af stemningen igen sammen med venner og sammen med det nuværende elevhold.

- Det giver en speciel identitetsfølelse at have været en del af en efterskoleårgang, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen, der også var på skolen for møde de mange kendte ansigter igen. På en måde bliver en del af en større gruppe, end dem du har gået på skole med. Således kan tidligere elever fortælle, at de ny uddannelse har mødt mennesker, hvor den første indgang til et fællesskab har været, at man er stødt på nogen i en efterskoletrøje, og pludselig er der en vinkel til den første snak med et nyt mennesker og en form for forforståelse, fordi man på forskellig vis har oplevet det samme efterskolefællesskabet.

En gensynsaften på Hørby Ungdomsskole har altid idræt på programmet, og dette år var ingen undtagelse. De tidligere elever vil naturligvis gerne have en sejr med hjem, mens de nuværende kæmper for at vise, at Hørby nu er deres skole, hvor de sætter rammen om fællesskabet. Resultatet af aftenens forskellige dyst var vist nok en jævn fordeling af sejre til begge grupper.

Læs mere her

tags: 2010, uddannelse, Silkeborg, efterskole, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar