fredag den 14. oktober 2011

Flyt dig - efterårsemneuge på Hørby Ungdomsskole.

Klar&Parat og Til&Fra er overskrifter for nogen af de aktiviteter, der i ugen op til efterårsferien har fundet sted på Hørby Ungdomsskole i forbindelse med den efterårsemneuge, det er tradition at afholde op til efterårsferien.

Dette år er temaet for emneugen ?Flyt dig?, hvilket går direkte ind midt i den proces eleverne har været igennem i de første to måneder af deres efterskoleophold. Det er en udfordring at flytte hjemmefra og det er en udfordring at flytte ind sammen med næsten 150 unge mennesker på samme alder og med de samme drømme som en selv. For nok handler et år på efterskole om fællesskab og samvær, hvilket giver eleverne rigtig meget med, når efterskoleåret er slut, men for de fleste er det et stykke arbejde et udviklende stykke arbejde at få flyttet sine grænser både når det handler om alle de nye mennesker, man har omkring sig, og som man skal vise respekt og få hverdagen til at fungere sammen med. Alt i alt handler det om, at udviklingen i løbet af efterskoleåret hjælper med at overvinde grænser, der tidligere har sat en begrænsning for udfoldelsesmulighederne.

Hørby vUngdomsskole tager med temaet ?Flyt dig? lige netop fat på dette. Derfor har der ugen igennem været aktiviteter, hvor eleverne har været udfordret på samarbejde, fysisk udholdenhed og evne til at tænke og planlægge. Således dækker overskriften ?Klar&Parat? over en række udfordringer, hvor eleverne var delt ind i hold og skulle løse opgaver, der krævede, at alle gav deres bidrag til at klare udfordringen. På samme måde dækker overskriften ?Til&Fra? over det at skulle sige til og fra en udfordring, man ikke kender på forhånd. Hvad vil der ske? Kan jeg klare det? Tør jeg? Var nogen af de spørgsmål eleverne stillede sig selv, inden der blev sagt ?Til? og næste udfordring blev præsenteret.

Efterårsemneugen har også budt på Triatlon med cykling, løb og svømning, ligesom knap 15 elever torsdag deltog i NM i løb for efterskole med flere Hørby-elever, der prøvede kræfter med en halvmarathon.

Læs mere her

tags: efterårsferie, svømning, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar