onsdag den 26. oktober 2011

Nyt formandskab i Studenterrådet ved Københavns Universitet

Efter en veloverstået generalforsamling og et konstituerende bestyrelsesmøde har Studenterrådet ved Københavns Universitet nu fået ny ledelse.

Studenterrådets nyvalgte formand er retorikstuderende Bjarke Lindemann Jepsen, der det sidste år har været Studenterrådets næstformand. Han afløser Ea Busch-Petersen på formandsposten. Ny næstformand er statskundskabsstuderende Maria Toft.

Bjarke Lindemann Jepsen udtaler i forbindelse med valget:

?Studenterrådet fylder 100 år i foråret 2012. Med jubilæet er der en unik mulighed for at sætte fokus på essensen af hele Studenterrådets virke, nemlig de studerendes fælles indsats for et bedre Københavns Universitet. Derfor vil vi det kommende år arbejde hårdt for at styrke de studerendes samarbejde på tværs af fag, og insistere på vigtigheden af, at de studerende får indflydelse på deres hverdag og deres studier. Det er os studerende, der kender vores studier bedst, så vi burde også være de første man spurgte, når der skal laves ændringer,? siger Bjarke Lindemann Jepsen.

Han bakkes op af den nyvalgte næstformand, der understreger, at samarbejdet også skal styrkes mellem studerende, ansatte og ledelsen på tværs af Københavns Universitet:

?Et grundlæggende krav fra studerende har altid været indflydelse på vores uddannelser. Og der er brug for mere demokratisk styring af universitetet, for at sikre at beslutninger som f.eks. omstruktureringer ikke tages hen over hovedet på os,? forklarer Maria Toft, der håber, at man kan presse en ny regering til en revision af universitetsloven:

?To af de tre regeringspartier, herunder uddannelsesminister Morten Østergaards eget, står uden for det nuværende universitetsforlig. Vi håber meget, at vi det kommende år kan overbevise Folketingets partier om en lovrevision, der giver mere kompetence til studienævn og akademiske råd og afskaffer rektor og dekaners enevælde.?

Fakta om Studenterrådets formandskab:


Bjarke Lindemann Jepsen er ny formand for Studenterrådet ved KU. Bjarke har det seneste år været næstformand for Studenterrådet. Han læser retorik på 6. semester og har siden 2009 været medlem af Studenterrådets bestyrelse, ligesom han har været aktiv i Humrådet.


Maria Toft er ny næstformand for Studenterrådet ved KU. Maria læser statskundskab på 5. semester og har tidligere været en drivende kraft i Danske Studerendes Fællesråds internationale udvalg og har derigennem spillet en aktiv rolle i det europæiske studentersamarbejde i European Students? Union (ESU).

Læs mere her

tags: København, euro, 2009, uddannelse, Folketinget, 2012, regering, studerende, rektor, Europe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar