tirsdag den 4. oktober 2011

Tillykke Morten ? vi er trukket i arbejdstøjet!

Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS) ønsker Morten Østergaard tillykke med posten som minister for forskning, innovation og videregående uddannelser og ser frem til et konstruktivt samarbejde med at styrke Danmarks største uddannelse pædagoguddannelsen. Som ny minister er der nok at tage fat på fra det lave timetal, taxameteret samt problemer med de lønnede praktikker.

"Efter 10 år med en borgerlig regering for hvem kvalitet i uddannelsessystemet åbenbart er ensbetydende med ekstremt lavt timetal og massive besparelser - ser vi frem til en regering med en stærk undervisningsminister, der vil have reel kvalitet i uddannelsessystemet i stedet for økonomisk kassetænkning," siger faglig sekretær i PLS Kasper Madsen

Et timetal på blot 11 undervisningslektioner om ugen går både udover kvaliteten på uddannelsen og øger også frafaldet. Vi har haft et godt samarbejde med den tidligere opposition om timetallet og ser derfor frem til ændringer på området. Et studie, der handler om relationer mellem mennesker kan ikke klares med selvstudie.

Selvom pædagoguddannelsen er Danmarks største uddannelse har den desværre det laveste taxameter. Og det går ud over kvaliteten af uddannelsen. Og desværre betyder det, at professionshøjskolerne ofte fralægger sig ansvaret for fx det lave timetal. Det er en uholdbar situation, som vi håber den nye minister vil tage fat på.

Store udfordringer med de lønnede praktikker
Kasper Madsen ser ligeledes frem til at mødes med den nye minister for forskning, innovation og videregående uddannelser. "Vi vil meget gerne drøfte de massive problemer, der er med den lønnede praktik det, at de pædagogstuderende er en del af normeringen skaber store problemer og fjerner i mange tilfælde fokus fra det uddannelsesmæssige perspektiv i praktikken, og det er jo ikke ligefrem meningen."

De lønnede praktikker giver desværre også en ekstra udfordring for to grupper nemlig handicappede studerende samt enlige forsørgere, De går markant ned i indtægt, da deres særlige SU-tilskud ikke følger med. I PLS oplever vi desværre, at flere fx enlige mødre er nødt til at droppe ud af uddannelsen på grund af lavere indtægt. Og det er ikke i orden. Det mener vi er et godt sted at starte for den nye minister.

Vi ser frem til at mødes og drøfte nye tiltag, der kan sikre kvaliteten i vores uddannelse. Vi har arbejdstøjet på og er klar til at samarbejde om at gøre Danmarks største uddannelse til Danmarks bedste uddannelse!


Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, opposition, uddannelse, regering, undervisningsminister, studerende, videregående uddannelse, innovation, undervisning, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar