søndag den 23. oktober 2011

Unge flokkes om brandmandskursus

Tønder Brandvæsen og Tønder Ungdomsskole håbede på 10 deltagere til et nyt brandmandskursus for unge. 70 piger og drenge meldte sig

I Tønder Kommune bliver der næppe problemer med at rekruttere fremtidens brandmænd og -kvinder. De unge står parat til at tage tjansen.

I samarbejde med Tønder Ungdomsskole har Tønder Brandvæsen fået aktiviteten "Bliv Brandmand" sat på skemaet i ungdomsskolen, og interessen for at lære om brandslukning og andre beredskabsopgaver er betydeligt større end ventet.

- Vi havde håbet på en halv snes deltagere. Det ville have været nok til, at vi gik i gang. Men faktisk har 70 meldt sig, fortæller beredskabschef Jacob Christensen fra Tønder Brandvæsen.

Den store interesse betyder, at der bliver oprettet to hold - et i nord og et i syd. I løbet af efteråret og vinteren mødes deltagerne på de to hold ca. 10 gange til undervisning og ikke mindst spændende og realistiske øvelser. Derudover vil der sandsynligvis også blive oprettet et hold i foråret.

Både piger og drenge har lyst til at lære om brandslukning. 44 af de tilmeldte deltagere er piger.

Inspiration og motivation
Med det nye kursustilbud får de unge en viden og nogle erfaringer, som de kan drage fordel af i hverdagen, bl.a. førstehjælp og brandbekæmpelse. Samtidig kan kurset sandsynligvis inspirere de unge til gå ind i beredskabsarbejdet senere i livet.

Som formand for Beredskabskommissionen i Tønder Kommune glæder borgmester Laurids Rudebeck sig derfor over ungdommens interesse for det nye tilbud.

- Vores brandmænd og beredskab er med til at skabe sikkerhed og tryghed i hverdagen for os alle, og det er selvfølgelig vigtigt, at vi også i fremtiden kan rekruttere folk til beredskabet. Derfor er det et rigtig godt initiativ, brandvæsenet og ungdomsskolen har taget, for jeg er sikker på, at det kan skabe motivation og interesse blandt de unge for beredskabsarbejdet, siger borgmesteren.

De unge samles til en fælles kursusstart onsdag den 26. oktober, hvor borgmesteren vil byde dem velkommen.

Læs mere her

tags: borgmester, kommissionen, Tønder, motivation, undervisning, ungdomsskole, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar