lørdag den 28. september 2013

63.525 nye studerende på videregående uddannelser har brug for hjælp

Det lykkes 63.525 studerende at komme ind på en videregående uddannelse. Det er især de erhvervsrettede uddannelser, som er blevet en af favoritterne hos de studerende. Der er i 2013 blevet optaget gennemsnitlig 8 procent flere elever på erhvervsakademierne og 5 procent på universiteterne. Især Erhvervsakademiet Kolding og Aalborg Universitet har optaget flere elever i år, henholdsvis 24 procent og 16 procent flere.
Landets uddannelsesminister Morten Østergaard mener dette er klar indikation for, at de unge har lært af finanskrisen, at deres uddannelser skal være erhvervsrettede. På denne måde er de nemlig i tæt kontakt med virksomheder, så de efter uddannelsen kan få et job via deres nyfundne netværk og mere målrettede uddannelser. De nyoptagede studerende har nemlig lært af tidligere studerendes fejl og ønsker ikke at ende i ungdomsledighed, efter de har endt deres videregående uddannelse.

Speciale, praktikplads og det overordnede problem
De fleste videregående erhvervsrettede uddannelser bygger på, at den studerende skal indlede et praktikophold under uddannelsen, hvor eleven skal skrive sit speciale. Specialskrivning er også gældende for andre videregående uddannelser.
Det kommer til at blive utroligt ressourcetungt at gennemføre denne proces for 63.525 studerende. Det betyder, at der kommer til at være mangel på decideret hjælpemidler og redskaber, skolerne kan stille til rådighed for de studerende.
Eksempelvis skal alle specialer indeholde en kvantitativ eller kvalitativ field research, for at den studerende kan bestå sin uddannelse. 63.525 studerende står altså og mangler et decideret program, som er designet til at udføre en effektiv og kvalitetsbetonet field research.

En håndsrækning fra Enalyzer
Virksomheden Enalyzer har hurtigt anerkendt, at de danske studerende kommer til at have problemer med at skrive deres specialer fyldestgørende, uden deres hjælp. Derfor kommer de med landsdækkende assistance til de studerende og tilbyder alle en gratis studelicens. Så kan alle elever udføre deres field research via deres program, Enalyzer Survey Solution, som er en online og webbaseret løsning til hurtigt at gennemføre kvalitetsundersøgelser.
Rasmus Nørregaard fra Enalyzer påpeger, at de ikke bare kan lade de danske studerende i stikken, og derfor kan de studerende, kvit og frit, bruge deres survey software. Alle bliver nød til at give en håndsrækning, så vi giver de studerende de bedst mulige vilkår for at gennemføre deres uddannelser, og komme ud i gode jobs bagefter .

Læs mere her

tags: finanskrisen, uddannelse, 2013, Kolding, Aalborg, Aalborg Universitet, virksomhed, praktikplads, studerende, videregående uddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar