fredag den 20. september 2013

Engelsk fylder godt på ny international linje på Askov Efterskole

Engelsk dominerer de unges sproglige verden, og på Askov Efterskole bliver engelsk undervisningssprog i flere fag på den nye Bri10sh-linje, mens folkeskolen er blokeret fra at undervise på andet end dansk.

Erhvervslivet vil have det. Kommunerne vil have det. Et stort flertal i Folketinget vil have det. Danskerne vil have det og nu kommer Askov Efterskole så med det: En international linje på grundskoleniveau, hvor undervisningen primært foregår på et andet sprog end dansk, nemlig engelsk.

Bri10sh er en ny international 10. klasse på Askov Efterskole, hvor undervisningen i matematik, engelsk, samfundsfag og på flere tværfaglige forløb kommer til at foregå på engelsk, og hvor eleverne får et globalt og internationalt perspektiv.

Helt centralt står, at engelskundervisningen kommer til at foregå på et højt, internationalt niveau, hvor eleverne kan afslutte med en af to internationalt anerkendte eksamener på det, der kaldes Cambridge-niveau et niveau, Askov Efterskole allerede underviser på. Og med et CAE-bevis kan man søge ind på 94 procent af verdens førende universiteter.

På Askov Efterskole har vi de seneste år oplevet en større og større søgning til skolens tilbud om Cambridge-engelsk, og de unge bliver dygtige til sproget , siger efterskolens forstander, Helle Barnhøj.

Det høje niveau kan aflæses direkte på karaktererne ved folkeskolens afgangsprøver, hvor de to Cambridge-klasser på Askov Efterskole fik et karaktergennemsnit på 11,1 og 11,2 ved sommerens prøver.

Men engelsk bliver også undervisningssprog i faget International Mathmatics, hvor eleverne bliver gearet til at indgå i studieforløb i matematik og naturvidenskab i en international sammenhæng. Og i faget Global Perspective arbejdes også på engelsk - med emner af global betydning og med fokus på andre kulturer og samfund. Global Perspective sætter elevernes viden om verden i spil, samtidig med at de udforsker andre kulturers traditioner, kunst og samfundsforhold på engelsk, selvfølgelig.

Askov Efterskole og Højskole har i mange år arbejdet sammen med Soka Universitetet i Japan, og det samarbejde komme Bri10sh-linjen til at nyde godt af, når de japanske gæster integreres i undervisningen på engelsk og derudover kommer der internationale gæstelærere og underviser i sprog og kulturformidling.

Vi skal selvfølgelig ikke blot lære om verden hjemme i klassen. I løbet af efterskoleåret rejser vi ud i verden for at komme helt tæt på andre landes kulturer, siger Helle Barnhøj.

Alle Bri10sh elever skal vælge tysk eller fransk som deres andet fremmedsprog. Det er desuden muligt at vælge fransk eller spansk for begyndere som valgfag.

De unges gode engelskkompetencer er også vigtige for erhvervslivet. Engelsk er hovedsproget for mange virksomheder med udenlandske relationer, og over halvdelen af virksomhederne i en undersøgelse, som Dansk Industri har foretaget, siger, at de bruger engelsk som internationalt sprog. Og flere store virksomheder bruger faktisk også engelsk som arbejdssprog i deres danske afdelinger.

Bri10sh på Askov Efterskole
* Undervisningen foregår på engelsk
* Indhold og undervisning inddrager globalt perspektiv
* Forløbet styrker viden om sprog og kultur
* Internationalt anerkendt eksamen kvalificerer til studie i udlandet

Læs mere her

tags: kunst, Folketinget, Japan, udland, Dansk Industri, fremmedsprog, virksomhed, erhvervslivet, folkeskole, naturvidenskab, videnskab, undervisning, sprog, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar