fredag den 13. september 2013

Efterskole-elever vil bag mixer-pulten

Askov Efterskole sætter som en af de første fokus på dem, der står bag scenen og har fra det kommende skoleår undervisning i, hvordan man redigerer og indspiller musik - og får det solgt.

For et par år siden kunne de ikke kom langt nok frem i køen til talentshows på fjernsynet. Nu vil de unge også være gode til at producere, indspille og redigere musik, og det har Askov Efterskole taget konsekvensen af og har som en af de første efterskoler i landet sat musikredigering, samarbejde, produktion og indspilning på skemaet fra det kommende skoleår.

Musik skabes i tæt samarbejde mellem produceren, sangskriveren og musikerne, og derfor er kendskab til musikindspilning og -produktion, plug-ins, mikrofontyper og den slags nødvendigt, ikke bare som producer, men også som sangskriver, solist og musiker, siger souschef på Askov Efterskole, Thomas Tarp-Hansen.

Og målet med det nye musikfag er netop at udvikle elevernes musikalske skabertrang og give dem forudsætninger for at udnytte teknologiens muligheder til at skabe og udgive musik.

Avanceret musiklaboratorium
For at styrke producerdelen har Askov Efterskole investeret i et avanceret musiklaboratorium et MIDI-lab - hvor eleverne lærer studiet at kende som arbejdsplads med både hardware og software.

Eleverne kommer til at arbejde med det teknologiske og digitale musikudstyr. Laboratoriet er designet til at hjælpe eleverne til at forstå og møde de udfordringer, professionelt arbejde med musik indebærer, og det afspejler den virkelige verdens computer-baserede musikproduktion, siger Thomas Tarp-Hansen.

Eleverne lærer også at tænke et hit i et større perspektiv: tekstens mening og budskab, indspilning, mastering og produktion, lovgivning om royalties, copyrights, kontrakter osv. samt udgivelse og pr.
Tanken er at give eleverne viden om, hvordan man når fra idé til musikudgivelse for eksempel på iTunes.
Askov Efterskole har gennem de seneste år udviklet flere nye linjer, blandt andet en Demokra10-linje. Snart kommer også en Innova10-linje begge for 10. klasse - og en Bri10sh-linje samt udvidelsen af musiklinjen.

FAKTA:
Eleverne på den nye musiklinje på Askov Efterskole kommer til at arbejde med avanceret digital elektronik:
* Det nye MIDI-lab er primært til digital musikindspilning, -redigering og produktion.
* Audioindspilninger foregår i efterskolens 16-sporede lydstudie baseret på Logic Pro opsat på iMac.
* Med en TC Electronic audio interface og controller og Miditechs USB-masterkeyboard kan eleven arbejde med stationen og softwaren.
* Med en 4-kanals headphone-amp har flere elever mulighed for at arbejde sammen om et projekt.


Læs mere her

tags: Audi, lovgivning, computer, teknologi, undervisning, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar