torsdag den 26. september 2013

Personas - se brugeren i øjnene

VidenDanmark afhoder temadag om personas, en brugerfokuseret designmetode.

Mennesker forholder sig helst til andre mennesker, ikke til groft forenklede stereotyper eller segmenter. Personas sætter fokus på de virkelige brugere som udgangspunkt for design af systemer, services eller produkter.

Personas er et stærkt værktøj, hvis I vil gøre jeres systemer, services eller procukter bedre anvendelige for jeres brugere.

Personas har især været anvendt i udvikling af IT-systemer, men er i dag ved at finde en meget bredere anvendelse, f.eks. også i design af services, internt og eksternt i virksomheder og organisationer.

På denne temadag sætter vi fokus på, hvordan du kan beskrive dine brugere in persona, som om de med deres forskellige holdninger, ønsker og vaner allerede var godt i gang med at føre jeres ydelser og deres muligheder ud i livet.

Temadagen afholdes den 9. oktober kl. 9-16 på Frederiksberg.

Underviser på temadagen er Lene Nielsen, lektor på ITU. Lene har hjulpet en lang række firmaer med at arbejde med personas både i den private og i den offentlige sektor.

Lene Nielsen er Danmarks førende specialist i personas. Hun har skrevet en række artikler om hvordan man bruger personas og har udgivet to bøger om at bruge personas: Persona: brugerfokuseret design og Personas: User Focused Design.

Læs mere her

tags: Danmark, Frederiksberg, virksomhed, VidenDanmark, organisation, offentlige sektor, værktøj, Design,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar