lørdag den 10. oktober 2015

Coaching og meditation gav mental ro og succes

Damerne vandt over Tyskland efter 20 år – Dansk Kegle Forbund hyrede professionelle coaches til at få skabt motivation, kampgejst og mentaltræning op til landsstævne mod Tyskland

Dansk Kegle Forbund er med på noderne. Op til landsstævne mod Tyskland den 3. november, blev der gjort brug af mentaltræning for at opnå vindermentalitet. Med stor succes. For første gang i 20 år lykkedes det damelandsholdet at slå de ellers uovervindelige tyskere.

– Der blev mediteret for at skabe koncentration, effektivitet og ro. Spillerne oplevede helt nye perspektiver på deres evner. Som mennesker kan vi ændre vores mentale tilstand og gennem visualisering skabe motivation og gejst. Teknikkerne vinder i stigende grad indpas også i sportens verden, fortæller Lone Mønster fra SuccesPartner i Kgs. Lyngby, som Dansk Kegle Forbund havde hyret til at stå for mentaltræningen.

– Det, at hele visualiseringen omkring at vinde blev oplevet i fantasien altså at vi så sejren for os, vores bedste kast osv., var en kolossal positiv måde at gøre sig klar til et stævne på. Vi oplevede en helt ny energi i kroppen og fik lært, hvordan vi nemt selv kan få den energi hevet ind i kroppen, Det er bestemt en metode, Dansk Kegle Forbund også vil gøre brug af i fremtiden, fortæller landstræner Finn Madsen.

– Anerkendelse af sig selv og hinanden som spillere, er en stærk måde at tænke på. Vi fik lært at være proaktive og give hinanden en positiv feedback, og det har givet os en helt anden god stemning blandt spillerne. Vi oplevede hvordan man gennem anerkendende positiv kommunikation, skaber optimale tilstande som styrker oplevelsen af at være et hold som kan vinde, tilføjer Finn Madsen.

Forskellige former for præstations stress er et velkendt fænomen blandt idrætsudøvere og andre, som skal yde deres bedste på et bestemt tidspunkt. Den stress kan man bearbejde og vende til noget positivt gennem coaching.

– Dagen før stævnet coachede vi spillerne for at få brudt deres uhensigtsmæssige tankemønstre. Jeg er overbevist om, at spillerne har fået en oplevelse, som viser, at de har langt flere ressourcer, end de umiddelbart er bevidst om. At vinde handler om at finde alle ressourcer frem. Og det opnåede vi med Dansk Kegle Forbund, siger Lone Mønster fra SuccesPartner.

Læs mere om mulighederne på www.SuccesPartner.com
 

Læs mere her

tags: landstræner, Tyskland, Lyngby, stress, energi, kommunikation, mentaltræningen, motivation, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar