onsdag den 28. oktober 2015

Sådan forhindrer man frafald på ungdomsuddannelserne!

Mentorordninger, coach, psykologhjælp, differentieret undervisning og ’elev til elev–hjælp’ er bare nogle af de tiltag, der skal til for med succes at bekæmpe frafaldet på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser.

Hvis man vil det høje frafald på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser til livs, er man nødt til at investere i at fastholde eleverne i uddannelsessystemet. Til gengæld er det helt nødvendige investeringer, hvis vi skal være i stand til at opfylde regeringens målsætning om, at 95 % af en ungdomsårgang i 2015 skal have en ungdomsuddannelse.

"Ja, det koster penge, men vi har som samfund slet ikke råd til at lade være. Vi har ikke råd til, at 20–25 % af en ungdomsårgang hvert eneste år ikke får en ungdomsuddannelse. På den ene side har vi et erhvervsliv, der hungrer efter flere hænder og mere arbejdskraft. På den anden side ved vi, at mangel på uddannelse er en af de faktorer, der er med til at skabe større ulighed i Danmark. Massive investeringer i frafaldsbekæmpelse er i vores øjne nødvendige investeringer i Danmarks fremtid", siger Ingo Østerskov, formand for Danske Erhvervsskoler erhvervsskolernes ledere.

Der findes flere elever med uddannelsesfremmed baggrund på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser end på andre ungdomsuddannelser. Vi vil gerne støtte dem i at gennemføre deres uddannelser. Det betyder, at skolerne er nødt til at tilbyde den rette hjælp og assistance, og vi ved godt, hvad der skal til. Mentorordninger, coach, psykologhjælp, differentieret undervisning og ’elev til elev–hjælp’ er alle tiltag, vi ved, virker med stor succes. De skoler, der konsekvent gør brug af sådanne ordninger, har markant lavere frafald end andre skoler.

"En seriøs indsats mod frafald er yderst omkostningstung, og erhvervsskolerne er i forvejen hårdt pressede på økonomien. Derfor henstiller vi til regering og folketing at gøre skolerne i stand til at løfte den samfundsopgave, det er at give alle vores unge en ungdomsuddannelse", siger Ingo Østerskov.

Yderligere oplysninger: Formand Ingo Østerskov, 40 10 89 10, eller konsulent Charlotte Lundsgaard, 333 77 888 eller 20 12 00 97.
 

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, uddannelse, regeringen, penge, regering, Danske Erhvervsskoler, undervisning, arbejdskraft, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar