mandag den 26. juli 2010

14.000 færre job i bygge- og anlægsbranchen

Gennem det seneste år er beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen faldet med 14.317 personer, hvilket svarer til ni procent.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen fra andet kvartal 2009 til andet kvartal 2010 er faldet med 14.317 personer. Ser man et år længere tilbage og sammenligner med 2008 er faldet på hele 35.778 personer.

- Den seneste udvikling i beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen viser, at faldet ikke er stoppet. Når man sammenligner med 2009 er der nu ni procent færre beskæftigede i branchen. Sammenligner man med for to år siden, er faldet helt oppe på mere end 20 procent og det er altså noget der kan mærkes, sigerAndreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri og fortsætter:

- Samtidig forventer vi ikke, at faldet i beskæftigelsen stopper nu. De nye tal stemmer godt overens med vores seneste konjunkturanalyse, og den siger altså også, at beskæftigelsen vil falde med yderligere 3.000 personer i 2011.

Den branche, der er hårdest ramt, er nybyggeriet. Her er faldet på 15 procent i forhold til sidste år, men næsten 43 procent i forhold til for to år siden. Det er især de faldende huspriser, der har medført tilbagegangen i denne del af branchen. De betyder nemlig, at man kan få mere hus for pengene, når man køber et eksisterende hus end ved at bygge nyt.

- Vi kan se at stigningen i ledigheden ikke helt følger faldet i beskæftigelsen. Det er der flere årsager til. En del tæller ikke med i ledighedsstatistikken, fordi de enten ikke er forsikrede eller berettigede til at modtage kontanthjælp, en del udlændinge har forladt Danmark igen og sidst men ikke mindst, er en del gået på pension. Den sidste del er et problem for fremtiden, da der i øjeblikket forsvinder flere på pension, end der bliver udlært. Når der igen bliver brug for arbejdskraften, kan det betyde, at den bliver svær at skaffe, siger Andreas Fernstrøm

Yderligere information:
Andreas Fernstrøm, chefkonsulent, Dansk Byggeri, 72 16 01 44
Henriette Døssing, journalist og pressekonsulent, Dansk Byggeri, 21 46 62 16

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar