torsdag den 29. juli 2010

Antallet af uddannelsesaftaler i byggeriet er atter på vej op

Byggeriet mærker endnu ikke den optimisme, som andre brancher taler om. Dog er der spæde tegn, som at det er blevet lidt nemmere for de unge at få en uddannelsesaftale med byggeriet.

- Meget naturligt har mange virksomheder holdt sig tilbage i forhold til at indgå uddannelsesaftaler med unge, der har afsluttet deres grundforløb. Når ordrebogen er tom tjener en læreplads ikke noget formål. Tager man imidlertid lærepladser som barometer for byggeriets tilstand, så lysner det en smule, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, ovenpå de seneste tal for indgåelse af uddannelsesaftaler.

- Vi glæder os over en stigning i antallet af uddannelsesaftaler på 26 % i forhold til samme periode i 2009 inden for bygge- og anlægsområdet. Det tegner et billede af virksomheder, som tager nu igen tør tage et sådant ansvar og som tror på fremtiden. Uddannelse af de unge er meget vigtigt, og vi ved, at byggeriet i løbet af få år får hårdt brug for velkvalificeret arbejdskraft.

Størst stigning viser tømrerfaget med over 40 % flere uddannelsesaftaler. Statistikken tyder dog også på, at virksomhederne fortsat er en smule bekymret, da der er en ekstra stor stigning på korte uddannelsesaftaler, nemlig en stigning på 101 %.

- Der hersker altså fortsat en vis utryghed, og vi skal også stadig være opmærksomme på, at antallet af skolepraktikelever er steget med 78 %. Det betyder, at der nu er 1285 elever i gang på skolepraktik.

Direktør Michael H. Nielsen gør også opmærksom på, at det ikke mindst på bygge- og anlægsområdet har været meget nyttigt med den praktikpladspræmie, som har belønnet virksomhederne med 50.000 kr. ved indgåelse af en uddannelsesaftale.

- Der er al mulig grund til at rose dette initiativ, som har forhindret billedet i at krakelere yderligere, da det så sortest ud. Samtidig skal vi også fastholde hinanden på betydningen af en indsats i de faglige udvalg og skolernes praktikpladsopsøgende arbejde. Vi skal jo helst have endnu flere ind i en ordinær uddannelsesaftale, så vi sikrer byggeriet den nødvendige fremtidige arbejdskraft.

---

Kontakt:
Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, på telefon 20 28 52 64
Pressechef Mogens Hjelm på telefon 40 29 92 32

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar