lørdag den 31. juli 2010

Økonomistuderende i Herning har let ved at få job

Rigtig mange nyuddannede har svært ved at få det første job i øjeblikket, men i Herning er situationen helt anderledes. For de studerende, der forventes at blive færdige med cand.oecon.-uddannelsen i løbet af sommeren og efteråret, tegner det godt.

Ud af de 13 studerende, der forventer at blive færdige med cand.oecon.-uddannelsen på Aarhus Universitet, Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) i Herning i den kommende tid, har 11 allerede på nuværende tidspunkt fået tilbudt job. Og det er altså, før de overhovedet har afleveret deres kandidatafhandling. 8 af de 11 studerende har fået job i den mentorvirksomhed, som de har været tilknyttet gennem studiet.

Erhvervsrelevant arbejde gennem studiet er frugtbart

Tallene ser særdeles fornuftige ud, og de bekræfter os i, at det er vigtigt med erhvervsrelevant arbejde i løbet af studiet. De studerende får igennem vores unikke mentorordning allerede relevant erhvervserfaring gennem uddannelsen, og det er en afgørende faktor for, hvor attraktive de studerende er, når de står med deres eksamensbevis i hånden. Det lover også godt for de kommende årgange fra uddannelsen , siger professor og leder af cand.oecon.-uddannelsen Mogens Dilling-Hansen.

Udenlandske studerende bliver i Danmark og arbejder efter endt eksamen

Af de 13 studerende, der bliver færdige med cand.oecon.-uddannelsen i løbet af sommeren og efteråret, er 10 af dem udenlandske studerende, der har valgt at tage deres uddannelse i Danmark. 60 % af disse udenlandske studerende har allerede fået jobtilbud i Danmark og takket ja til at blive og arbejde efter endt uddannelse. 20 % af dem har valgt at rejse retur til deres hjemlande, mens de sidste 20 % søger job i Danmark. Tallene viser, at hele 80 % af de udenlandske cand.oecon.-studerende faktisk gerne vil forblive en del af det danske samfund og arbejde i landet, når de er færdige med at tage deres uddannelse her i Danmark.

Vigtigt at komme hurtigt i gang med jobsøgningen

Vi har som led i at få vores kommende dimittender i beskæftigelse afholdt individuelle afklaringssamtaler med de studerende i AU-HIH s karrierecenter. Her har vi drøftet de studerendes beskæftigelsessituation og informeret dem om deres jobmuligheder herunder at undersøgelser viser, at det er vigtigt at komme hurtigt i gang med jobsøgningen. Desuden har vi givet dem inspiration til søgeprocessen. Vi forventer, at alle de cand.oecon.-studerende, der dimitterer i efteråret, har job inden dimissionen , fortæller John Hansen, karriererådgiver i AU-HIH s karrierecenter Career Steps.

Mentorordning integreret i AU-HIH s kandidatuddannelser

AU-HIH s kandidatuddannelser har en mentorordning, hvor de studerende gennem studiet bliver tilknyttet en mentorvirksomhed. Mentorordningen kobler den akademiske verden med kravene i erhvervslivet. På den måde får de studerende styrket deres personlige og faglige kompetencer og lærer at omdanne teori og faglig viden til praksis igennem projektarbejde i mentorvirksomhederne.

Yderligere information

Læs mere om AU-HIH, kandidatuddannelserne og mentorordningen på www.hih.au.dk eller kontakt:
Professor og leder af cand.oecon.-uddannelsen Mogens Dilling-Hansen: 96 29 62 01
Innovationskonsulent og karriererådgiver John Hansen: 96 29 62 53

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar