onsdag den 21. juli 2010

Rekordhøje ansøgertal til de videregående uddannelser

Søgningen til de videregående uddannelser har aldrig været større. Stigningen er størst på de mellemlange videregående uddannelser.

Søgningen til de videregående uddannelser er større end nogensinde. Stigningen er størst på de mellemlange videregående uddannelser. Det viser nye tal fra den koordinerede tilmelding.

I alt har 13 procent flere søgt ind på Undervisningsministeriets uddannelser i forhold til 2009.

Især de store velfærdsuddannelser har genvundet deres popularitet. 24 procent flere vil være pædagog, mens 22 procent flere vil være socialrådgiver.

På pædagoguddannelsen er mere end hver fjerde ansøgning i år fra en mand. I 2008 gjaldt det kun hver femte ansøgning.

Undervisningsminister Tina Nedergaard glæder sig over de positive tal:

"Jeg er meget tilfreds med den fortsat store fremgang i ansøgertallene. Især glæder jeg mig over den store interesse for velfærdsuddannelserne. Den er med til at sikre, at der også er tilstrækkelig arbejdskraft blandt nogle af de helt centrale personalegrupper i velfærdssamfundet om fem og 10 år. Det er interessant, at drengene viser større interesse for nogle af de mere traditionelle kvindefag. Det kan få betydning for miljøet på både studierne og arbejdspladserne, og jeg håber, den fremgang fortsætter."

Den største stigning er sket i antallet af ansøgere på det samfundsfaglige og det designfaglige område, hvor 29 procent og 23 procent flere har søgt ind i år.

I henholdsvis foråret 2009 og foråret 2010 lancerede Undervisningsministeriet og en række parter de landsdækkende rekrutteringskampagner "Bliv lærer" og "Hvid Zone" for at tiltrække flere ansøgere.

Læreruddannelsen har fået 13 procent flere ansøgere i forhold til sidste år og 31 procent i forhold til 2008.

Uddannelserne til sygeplejerske, radiograf og bioanalytiker har fået henholdsvis 14 procent, 14 procent og seks procent flere ansøgere siden 2009.

Læs mere
- Bearbejdede ansøgertal fra Den Koordinerede Tilmelding (pdf)
- Lærerkampagnen
- Hvid Zone

Yderligere oplysninger :
Anne Mette Vang-Rydall, Fuldmægtig, Tlf. 3395 5329
Ingeborg Ellern Nielsen, Pressesekretær, Tlf. 3392 5009 / 2565 9299

Læs mere her

tags: 2009, 2010, 2008, radio, uddannelse, videregående uddannelse, arbejdskraft, sygeplejerske, PDF, miljø, Undervisningsministeriet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar