mandag den 12. juli 2010

Nye ingeniører med næse for forretning

De første danske forretningsingeniører har netop afsluttet eksamen på Ingeniørhøjskolen i Århus. De er specialister i at omsætte teknisk viden til god forretning.

Efter et halvt års intensive studier oveni diplomingeniørstudiet kan de første 26 unge mennesker tilføje specialet forretningsingeniør . Den nye ingeniørspecialisering giver de studerende mulighed for at supplere deres tekniske kernefaglighed med viden om sammenhængen mellem organisation, strategi, forretningsprocesser og værdikæder

Mette Tinsfeldt er en af de nye forretningsingeniører. Hun fortæller:

Jeg synes, jeg har fået en mere helstøbt ingeniørprofil. Jeg kan gå ud i erhvervslivet og arbejde med både strategiudvikling og innovationsledelse. Jeg har et helt andet overblik og kan se de tekniske udfordringer i en større forretningsmæssig sammenhæng.

Virksomheder med fra starten
Både danske og internationale virksomheder har helt fra starten været med til at præge uddannelsens indhold gennem bidrag til den case-baserede undervisning.

Det er vigtigt for os at få input fra virksomhederne. Sådan holder vi fingeren på pulsen og skaber nogle meget attraktive ingeniører, fortæller Jørgen Bundgaard Nielsen som er uddannelseschef ved Ingeniørhøjskolen i Århus.

Specialiseringen som forretningsingeniør samler alle Ingeniørhøjskolens otte studieretninger i et intensivt overbygningsforløb. Jørgen Bundgaard Nielsen forklarer:

Vi danner hold på tværs af de studerendes fagligheder for at udfordre dem i de kompetencer, der ruster dem til at lave koblinger mellem deres specifikke ingeniørviden og markedets behov og vilkår.

Den moderne ingeniør er kreativ
De studerende lærer at analysere forretningsprocesser, og de får indsigt i fremtidens forbrugerkultur.For den moderne ingeniør kan ikke nøjes med at være fagspecifik, mener Jørgen Bundgaard Nielsen. Han skal bruge sin tekniske viden til at skabe kreative løsninger i overensstemmelse med efterspørgslen på markedet, siger han.

Til august starter 24 nye studerende på specialiseringen som forretningsingeniør.

---

FLERE OPLYSNINGER
Diplomingeniører fra Ingeniørhøjskolen i Århus har mulighed for at vælge et halvt års specialisering som forretningsingeniør.

KONTAKT
Jørgen Bundgaard Nielsen, Uddannelseschef, Ingeniørhøjskolen i Århus: 6133 7832

Læs mere her

tags: Århus, uddannelse, virksomhed, erhvervslivet, kreativ, faglighed, ingeniørstudiet, uddannelseschef, studerende, innovation, strategiudvikling, Ingeniørhøjskolen, strategi, organisation, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar