lørdag den 5. november 2011

Finansloven vil betyde færre timer på universiteterne

Regeringen har afsat midler i finansloven til undervisning til de flere studerende på landets universiteterne der blev optaget i 2011. Men det får ikke studerende op af stolen i jubel. De studerende kan forvente besparelser på op til 600 mio. kr. på landets universiteter. Det skuffer formanden for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), som frygter færre undervisningstimer:

?Vi er skuffede over, at regeringen planlægger besparelser, der vil forringe vores uddannelser, når de siger, at de vil øge kvaliteten. Vi har brug for bedre uddannelser og ikke ringere, hvis vi skal klare os ud af krisen. Det håber vi regeringen kan forstå,? siger Magnus Pedersen, formand for DSF.

Finanslovens besparelser på universiteterne kommer efter, at der har været meget kritik af uddannelsernes kvalitet. I oktober måned fik godt hver fjerde universitetsuddannelse kun en betinget godkendelse i forbindelse med kvalitetssikringen. Derfor mener de studerende, at det er meget problematisk at skære på universiteterne.

?Vi kan risikerer at få undervisning i helt ned til fire timer om ugen på universiteterne. Den her finanslov vil føre til færre undervisningstimer og dårligere uddannelser. Mange steder har man så lidt og så ringe undervisning, at vi frygter at vi ikke vil kunne varetage vores jobs i fremtiden,? siger Magnus Pedersen.

Forhandlingerne om den endelige finanslov er begyndt og de studerende håber at man vil fjerne besparelserne på universiteterne: ?Vi vil kraftigt opfordre samtlige politikere til at sikre et kvalitetsløft af vores uddannelser. Det helt afgørende hvis Danmark skal være et velstående samfund i fremtiden, at vi sikrer ordentlige uddannelser,? siger Magnus Pedersen.

Vedhæftet pressemeddelelsen er en oversigt over besparelser i regeringens oplæg til finanslov.

Læs mere her

tags: SF, Danmark, 2011, politi, uddannelse, regeringen, regering, studerende, undervisning, pressemeddelelse, undervisningstimer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar