lørdag den 26. november 2011

Virksomhedens egen julesang

Kollektiv udformning af en julesang med virksomhedens værdier med efterfølgende sang og CD-indspilning

Radiokanalerne bugner af julesange i hele december. Vi kan ikke komme igennem en dag uden at høre John Lennons ?Happy Christmas, war is over? eller George Michaels ?Last Christmas?. Vi kender melodierne og kan synge med på hvert et ord.

Hvorfor ikke lade virksomheden eller afdelingen lave sin egen julesang til disse melodier. ?Last Christmas I gave you my heart, but the very next day you gave it away? kan blive til ?Sidste jul gik Brugsen amok, og priserne gav vores kunder et chok? eller ?Sidste jul kom vi endelig i land, selv om krisen er hård blev vi ved alle mand?.

Pagsberg & Schultz Musik og Kommunikation har stor erfaring med at lave spændende forløb, hvor ovenstående kan realiseres. Som eksempel kan man indlede dagen med oplæg fra ledelsen, om hvordan året er gået, hvilke fremtidsvisioner virksomheden har eller lign. På baggrund af disse oplæg skal medarbejderne sammen med ledelsen udtrække og diskutere essensen af oplæggene. Derefter bliver virksomheden eller teamet delt i mindre grupper hvor de sammen forfatter tekster til vers og omkvæd til et på forhånd indspillet backtrack (musik uden sang) som f.eks. kan være ?Last Christmas?.

Når tekstskrivningsprocessen er på plads bliver sangen indstuderet af sangcoach med den nye tekst. Udvalgte fraser og linier synges af mindre grupper, af duoer eller af solister og omkvædet synges af alle, evt. flankeret af ledelsen improviserede solofraser. Det hele indspilles med professionelt optageudstyr og redigeres til en færdig CD. Hele forløbet kan gøres på ca. 4-5 timer.

Forløbet er en gevinst for virksomheden. Centrale værdier for virksomheden tages op til revision og igennem en innovativ, kreativ og samarbejdskrævende proces, får man skabt et produkt der kan fastholde visioner og værdier, og som giver medarbejderne et øget ejerskab for arbejdsprocesser og eventuelle arbejdsomlægninger.

Læs mere på; http://www.pagsberg-schultz.dk/CD_optagelse.html

Læs mere her

tags: julesang, december, virksomhed, John Lennon, kreativ, forfatter, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar