onsdag den 16. november 2011

Folkeskoleelever i drabelige og spændende dyster om fødevaresikkerhed

Stemningen var intens, nerverne var på højkant og humøret var i top, da 450 skoleelever på 47 hold konkurrerede til First LEGO League i Horsens

Lørdag den 12. november blev der afholdt First LEGO League på VIA University College i Horsens. Her dystede 450 skoleelever, fra 13 forskellige skoler mod hinanden i tre kategorier; forskning, teknologi og profilering. Årets emne var aktuelle samfundsproblema-tikker inden for fødevaresikkerhed og eleverne har bl.a. arbejdet med kvalitet i håndtering af fødevarer og hvordan der udvikles bedre fødevarer.

First LEGO League arrangeres i et tæt samarbejde mellem Horsens Kommune, VIA University College og med hjælp fra gymnasieelever fra byens tre gymnasier, HTX, Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole, der har fungeret som mentorer for folkeskoleeleverne.

Lars Bech Sørensen, hoveddommer og lektor på ICT Engineering-uddannelsen på VIA University College
?First LEGO League giver skoleeleverne mulighed for at arbejde med teknologi og forskning på en sjov og udfordrende måde. Og vi er netop interesseret i at skabe en brobygning mellem VIA University College, gymnasierne og skolerne for at styrke interessen for de naturfaglige emner.?

Flemming Langwitz Smith, leder af Pædagogisk UdviklingsCenter
?FLL signalerer fællesskab, både fagligt og socialt, og det giver os anledning til at samarbejde om den vigtige opgave at udvikle og uddanne til samfundet Horsens. Vi ønsker at løfte i flok, på tværs af uddannelse og på tværs af det offentlige og det private. Det vil vi gerne kendes ved.?

Vinderne af First LEGO League 2011 - First LEGO League Champions - blev hold KISS fra Kirstine Seligmanns Skole i Vejle, der foruden æren også har fået billet til den Skandinaviske Finale i Norge den 3. december 2011.

Arial Ibrahimi, 9 klasse, Kirstine Seligmans Skole medlem af hold KISS
?Vi undersøgte, hvor meget kviksølv, der er i sushi. Og vi fandt ud af, at i 15 ud af 20 restauranter, er der for meget kviksølv i det fisk, de bruger til sushien. Problemet er, at tun er en rovfisk, og at de spiser andre fisk, der i forvejen har kviksølv i sig. Men hvis mennesker spiser fisk med kviksølv, kommer det aldrig ud af kroppen igen. I værste fald kan man blive steril.?

Få mere at vide hos Michelle Bryde Nielsen, FLL-projektkoordinator, Horsens Kommune på tlf. 76 29 15 51 eller Lars Bech Sørensen, hoveddommer og lektor på ICT Engineering-uddannelsen VIA University College, 87 55 42 16.


Læs mere her

tags: restaurant, Horsens, 2011, Norge, Vejle, uddannelse, december, teknologi, Gymnasium, folkeskole, ISS, mentor, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar