mandag den 28. november 2011

Fortsat stor værdi af samarbejdet mellem virksomheder og universiteter

Universiteterne er værdifulde samarbejdspartnere for danske virksomheder, og hele 99 % af de virk-somheder, der har samarbejdet med et universitet, regner med at fortsætte samarbejdet fremover. For andet år i træk har Oxford Research for Danske Universiteter undersøgt, hvorledes universiteter-nes samarbejdsparter i erhvervslivet oplever forskningssamarbejdet med universiteterne.

Undersøgelsens hovedresultater:

? 97 % er meget eller delvis tilfredse med samarbejdet med universiteterne. Kun 3 % er meget eller delvis utilfredse med samarbejdsforløbet.
? 99 % finder det sandsynligt eller meget sandsynligt, at de vil samarbejde med et universitet igen.
? 92 % mener, at universiteterne i nogen eller i høj grad kan tilbyde ydelser, som andre ikke kan tilbyde.
? 83 % mener, at universiteterne i nogen eller i høj grad tilbyder ydelser af en højere kvalitet, end andre kan tilbyde.
? 89 % mener, at samarbejdet i nogen eller i høj grad medfører overførsel af viden og kompe-tencer.
? 86 % mener, at virksomheden i nogen eller i høj grad får skabt nye netværk og kontakter med videnspersoner.

Universiteterne udfylder en central funktion i den danske økonomi, da de bedriver relevant forsk-ning, som kan komme samfundet til gode. De danske universiteter har en lang tradition for samar-bejde med erhvervslivet, og den gensidige interesse er blevet større i de senere år.

I 2010 udgjorde private investeringer i universiteternes forskning 1,37 mia. kr. en stigning på 450 mio. kr. siden 2007. Forsknings- og Innovationsstyrelsen har dokumenteret, at virksomheder, der har samarbejdet med universiteter, oplever en markant højere værditilvækst end tilsvarende virksomhe-der, der ikke samarbejder med universiteterne. De danske universiteter indgik 2.020 forskningsafta-ler med private virksomheder i 2010.

Læs mere her

tags: 2010, økonomi, virksomhed, 2007, erhvervslivet, Forskning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar