onsdag den 9. november 2011

Udenlandske studerende: søg senest 12. august!

Udlændingeservice opfordrer udenlandske studerende fra ikke-EU lande til at ansøge om opholdstilladelse, så snart de har fået besked om optagelse på en uddannelsesinstitution og senest 12. august.

Udlændingeservice gør sit bedste for at behandle udenlandske studerendes ansøgninger, så de studerende kan have opholdstilladelsen på plads til studiestart den første uge af september.

Det forudsætter dog, at de studerende indgiver deres ansøgning om opholdstilladelse så snart, de har fået besked om, at de er optaget. Ellers vil det ikke være muligt for Udlændingeservice at udstede opholdstilladelser i tide.

En særlig udfordring er de udenlandske studerende på videregående uddannelser under Danske Universiteter, der først har fået besked om optagelse fra Den Koordinerede Tilmelding ved udgangen af juli. Det sene tidspunkt betyder, at Udlændingeservice skal klare sagsbehandlingen langt hurtigere end normalt.

Kontorchef i Studiekontoret i Udlændingeservice Henriette Skouenborg siger:

- Vi behandler normalt denne type ansøgninger inden for 60 dage, men vi har som i tidligere år en særlig sagsbehandlings-garanti for studerende ved videregående uddannelser under Danske Universiteter. Hvis de har ansøgt om opholdstilladelse inden den 12. august og har sendt de relevante dokumenter med, så garanterer vi, at alle, der er berettiget til det, får en opholdstilladelse til studiestart den første uge af september.

For at gøre ansøgningsprocessen så smidig som mulig anbefaler Udlændingeservice desuden de studerende at besøge hjemmesiden for den ambassade eller det konsulat, den enkelte studerende skal indgive ansøgning hos. Her kan man finde repræsentationens kontaktdetaljer og anden nyttig information om fx eventuelle gebyrer. Oplysninger om de enkelte repræsentationers hjemmesider kan findes via Udenrigsministeriets hjemmeside.

I 2010 gav Udlændingeservice opholdstilladelse til 3.521 udenlandske studerende ved en videregående uddannelse under Danske Universiteter.

Du kan finde mere information om, hvordan man ansøger samt finde den rigtige ansøgningsblanket her : http://bit.ly/pPt4Kx

Læs mere her

tags: 2010, Udenrigsminister, uddannelse, EU, ambassade, opholdstilladelse, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar