torsdag den 3. november 2011

Nu skal det handle om løsninger

? Vi har gjort det før og vi vil gøre det igen. Det understregede LO's formand Harald Børsting, da han i sin beretning garanterede LO-kongressen, at fagbevægelsen i de kommende trepartsforhandlinger vil tage ansvar og bidrage til resultater, der sikrer medlemmerne en tryg fremtid.

Fagbevægelsen vil skabe løsninger. Fagbevægelsen vil se resultater.

Det var det dominerende budskab, da Harald Børsting i sin første beretning som LO-formand garanterede LO-kongressen, at fagbevægelsen i den grad er klar til at deltage aktivt og ansvarligt i de forhandlinger, der skal bringe Danmark videre.

? Vi vil skabe løsninger, som vores medlemmer kan bygge deres fremtid på, understregede Harald Børsting og fremhævede, at de kommende trepartsforhandlinger bliver ?helt centrale? for fagbevægelsen.

LO-formanden hæftede sig ved, at den nye regering på forhånd har lagt op til, at trepartsforhandlingerne sandsynligvis skal omfatte temaerne beskæftigelsesindsats, voksen- og efteruddannelse, øget arbejdsudbud og konkurrenceevne.

Men derudover stiller fagbevægelsen med et ønske om, at parterne også skal diskutere, hvordan man moderniserer dagpengesystemet, forbedrer arbejdsmiljøet, sikrer uddannelses- og praktikpladser til de unge og bekæmper social dumping.

? Vi ved, det bliver svært. Men den nye platform, som en ny regering har givet os, giver os nye muligheder for at varetage vores medlemmers interesse, sagde Harald Børsting.

Samtidig fremhævede han de aftaler om blandt andet pensionsreformer, som arbejdsmarkedets parter tidligere har indgået. Aftaler, der har været med til at skabe tryghed for lønmodtagerne.

? Resultaterne taler for sig selv. Vi har gjort det før og vi vil gøre det igen, understregede Harald Børsting og tilføjede:

? Det, vi kan tilbyde, er en samlet LO-fagbevægelses vilje til at finde en fælles og ansvarlig helhedsløsning. En løsning, hvor regningen ikke tørres af på små grupper. En løsning, som de fleste kan være tilfredse med. Og en løsning hvor alle bidrager.

Læs mere her

tags: kongressen, Danmark, uddannelse, LO, regering, penge, fagbevægelsen, konkurrence, beskæftigelse, miljø, arbejdsmiljø, efteruddannelse, praktikplads, arbejdsmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar