tirsdag den 22. november 2011

Handelsgymnasium Rønde etablerer ny håndbold-linje i samarbejde med TRIF Håndbold

Handelsgymnasium Rønde har allerede en fodbold-linje, der til sommer bliver suppleret med et helt nyt fodboldcollege Brazil Football College. Nu suppleres tilbuddene til områdets unge med seneste skud på stammen: en håndbold-linje i samarbejde med TRIF Håndbold.

Handelsgymnasium Rønde startede op med sin undervisning i midlertidige barakker ved Rønde Idrætscenter i sommeren 2010. I marts 2011 kunne eleverne flytte ind i helt nye bygninger ved centret, samtidig med at Rønde Idrætscenter blev renoveret. Rammerne er således i orden til gymnasiets seneste tiltag en håndblod-linje.

Håndbold-linjen etableres i samarbejde med TRIF Håndbold, der længe har ønsket at kunne tilbyde deres dygtige årgang 95, 96 og 97 mere træningstid. Med håndbold-linjen bliver dette ønsket nu opfyldt. Lars Følle, formand for TRIF Håndbold, siger: ?Vi er superglade for, at dette projekt kan lade sig gøre. Med gymnasiets håndbold-linje kan vi opgradere markant på træningsmængden og dermed tilbyde vores ambitiøse spillere i årgangene endnu bedre forhold. Og samtidig knytter vi endnu tættere bånd til handelsgymnasiet, som jo kommer til at fylde stadig mere såvel fysisk på idrætscentret som i byens unges bevidsthed?.

Træning 4-5 gange om ugen
Med håndbold-linjen lægges der op til, at man skal træne 4-5 gange om ugen to gange i skole-regi og 2-3 gange i TRIF-regi eller i eget lokalt klub-regi - om eftermiddagen. Det er således ikke et krav, om man er medlem i TRIF Håndbold for at kunne gå på håndbold-linjen. Netop samarbejdet mellem skolen og idrætsforeningen er imidlertid grundlaget for håndbold-linjen, og konstruktionen er i gymnasielærer og daglig leder for Handelsgymnasium Rønde, Carsten Gløvermose Nielsens øjne helt optimal: ?Vi samarbejder nu med en idrætsforening om at kunne tilbyde en helhedsløsning for unge, ambitiøse håndboldspillere, der gerne vil dygtiggøre sig i deres sport. Det er ingen hemmelighed, at mange unge mennesker dropper idrætten, når de starter i gymnasiet, da programmet med flere lektier er stramt. Ved at tilbyde dem en løsning, hvor skole og fritidsinteresse hænger sammen og foregår under samme tag, tror vi på, at vi kan imødekomme dette og styrke håndboldsporten i regionen.?

Rød tråd i træningen
Det sportslige ansvar for håndboldlinjen tillægges TRIF Håndbold, der har allieret sig med og ansat en af egnens unge, fremadstormende og ambitiøse trænere, 25-årige Max Ørum Christensen fra Hornslet. Max er pt. træner for Hornslet IF?s talentfulde pige 1. divisions-hold og tillige træner i kreds 4 på pigesiden. Han har gennemgået alle DHF?s modulkurser, således at han til foråret kan starte på elite-træner-kursus ligeledes i DHF-regi. Det er således en kompetent herre, der skal varetage træningen i såvel skoletiden som være træner-konsulent i TRIF-regi.

Max Ørum Christensen glæder sig til at den nye udfordring: ?Enhver træners drøm er at kunne træne så meget som muligt. Med ansættelsen på Handelsgymnasium Røndes håndbold-linje og i TRIF Håndbold får jeg mulighed for at udleve denne drøm og arbejde kontinuerligt og målrettet flere gange om ugen og med en samlet rød tråd med de samme spillere. Det bliver spændende at se, hvor langt vi på den måde i samarbejde kan drive ungdoms-håndbolden i regionen?.

På håndbold-linjen er der første år plads til ca. 20 spillere. Det er som sagt ikke et krav, at man til daglig spiller håndbold i TRIF Håndbold for at blive optaget. Det er ej heller et krav, om man er elitespiller håndboldlinjen er således for spillere, der har lysten og viljen til at blive en bedre håndboldspiller. I januar vil der blive arrangeret informationsmøder i klubberne om den nye håndboldlinje.

Mere information
www.handelsgymnasiumroende.dk eller www.facebook.com/handelsgymnasiumroende
Lars Følle, formand, TRIF Håndbold, tel: 20 66 32 51
Carsten Gløvermose Nielsen, Daglig leder, Handelsgymnasium Rønde, tel: 30 25 98 01
Max Ørum Christensen, håndboldtræner, tel: 26 12 52 92

Læs mere her

tags: 2010, 2011, håndbold, fodbold, 1. division, storm, gymnasiet, undervisning, ansættelse, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar