søndag den 25. december 2011

Aftale om rammerne for fleksibelt klasseloft på 28 elever i gymnasieklasserne

Enhedslisten og regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) har i eftermiddag aftalt de nærmere rammer for udmøntningen af finanslovsaftalen om et fleksibelt klasseloft på 28 elever i klasserne på de gymnasiale uddannelser.

Aftalen følger i forlængelse af den usikkerhed, der er skabt om talgrundlaget for den afsatte økonomiske ramme på 121 millioner kroner. Der afsættes yderligere 85 millioner kroner fuldt indfaset, således at det samlede bevillingsloft udgør 206 millioner kroner årligt fuldt indfaset.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini udtaler i den forbindelse:

?De tal, der har ligget til grund for den indgåede finanslovsaftale, har vist sig ikke at være gode nok. Og vi har nu på baggrund af mere aktuelle tal fra gymnasiernes rektorer og erhvervsskolernes ledere genberegnet forudsætninger for aftalen og er enige om at tilføre 85 millioner kroner mere til udmøntningen af det fleksible klasseloft?.

Johanne Schmidt-Nielsen (Enhedslisten) udtaler:

?For mig har det været afgørende at sikre, at eleverne kan være sikre på at sidde i klasser, hvor der som gennemsnit ikke er mere end 28 elever. Det, er vi nu enige om, vil finde sted med den ekstra tilførsel på cirka 85 millioner, som vi har aftalt?.

?Jeg ser frem til, at vi nu gennemfører et loft over antallet af elever i klasserne i de gymnasiale uddannelser og håber, at alle parter vil spille positivt med på det,? siger Christine Antorini.

Gennemførelsen af aftalen omfatter desuden en række elementer, blandt andet:

1. En analyse af fordelingsudvalgenes rolle og praksis. Herunder at fordelingsproceduren sker efter objektive kriterier, og at fordelingen er gennemskuelig.

2. Godkendelse af nye udbydere og ekstra udbud. Umiddelbart godkendes ansøgningen om udbud af 2-årigt hf på VUC Hvidovre Amager og Høje Tåstrup Gymnasium.

3. Kapacitetsudvidelsespulje for erhvervsgymnasier med særlige behov på 20 millioner kroner.

Kontakt
Børne- og undervisningsminister, Christine Antorini, tlf. 4127 7039
Johanne Schmidt-Nielsen, tlf. 3337 5002

Læs mere her

tags: Venstre, økonomi, Hvidovre, Enhedslisten, Socialdemokrater, uddannelse, Amager, regeringen, regering, Gymnasium, undervisningsminister, rektor, Radikale Venstre, undervisning, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar