fredag den 30. december 2011

Forældre går ikke op i unges fritidsjob

6 ud af 10 forældre diskuterer ikke rettigheder og pligter med deres børn, viser foreløbige tal fra LO?s Jobpatrulje.

LO?s Jobpatrulje har i løbet af de sidste fire uger interviewet over 1.000 ungarbejdere. De foreløbige tal afslører, at de fleste forældre ikke blander sig i deres børns fritidsjob. Kun 39 pct. af de interviewede har diskuteret rettigheder og pligter med deres forældre.

- Det er naturligvis arbejdsgivernes ansvar at sikre, at de unge får, hvad de krav på, og at arbejdsmiljøet er i orden. Men det må ikke blive en sovepude for forældrene. Hvis arbejdsgiveren ikke lever op til sit ansvar, kan ens barn komme galt af sted. Derfor er det vigtigt, at de unge ved, hvad de har krav på. Vi gør, hvad vi kan, for at oplyse de unge om deres rettigheder, men forældrene kan også gøre en kæmpe forskel, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Tal fra Jobpatruljen viser samtidig, at der er væsentlige huller i de unges viden. 37 pct. ved ikke, om der er en overenskomst på arbejdspladsen. 34 pct. ved ikke, om de får løn under sygdom.

- Som forældre kan man gøre meget for klæde de unge ordentlig på til arbejdsmarkedet. Når man som 15-årig får sin første kontrakt, kan det være svært at forstå det hele. Derfor er det en god idé at læse den igennem sammen. Og så bør man generelt bruge sin sunde fornuft og tale sammen. Man behøver ikke læse tykke bøger for at vide, at der er noget galt, hvis ens barn bliver snydt for pauser eller sat til at arbejde med skrappe kemikalier, siger Ejner K. Holst

LO?s Jobpatrulje kører videre i uge 31 og 32, hvor virksomheder vil blive besøgt i Århus, Viborg, Ringkøbing, Herning, Silkeborg, Randers og på Bornholm.

Læs mere her

tags: interview, Århus, LO, Bornholm, Randers, Viborg, Ringkøbing, Herning, virksomhed, Silkeborg, kemi, miljø, arbejdsmiljø, LO-sekretær, arbejdsgiver, arbejdsmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar