tirsdag den 27. december 2011

Afviste studerende finder alternativ

For tredje år i træk har der været rekordmange ansøgninger til optagelse på de videregående uddannelser i Danmark, og igen i år må mange håbefulde unge konstatere, at de ikke kom ind på drømmestudiet.

Projects Abroad, som arrangerer frivilligt arbejde i udlandet, kunne i 2010 tydeligt mærke, at de afviste unge søger nye muligheder for at forbedre deres chance for at blive optaget næste gang. Også i år kan Projects Abroad konstatere en stor interesse fra unge, som ikke blev optaget på studiet, og som efterspørger relevant erfaring.

?Vi kan helt sikkert mærke, at de afviste studerende har mod på et udlandseventyr i løbet af deres ?ufrivillig? sabbatår. Når de så kan kombinere det med praktisk erfaring, som kan forbedre deres chancer for at blive optaget på studiet næste år, er det jo bare endnu mere spændende og relevant?, udtaler Mikkel Rasmussen, direktør i Projects Abroad.

Et ophold i udlandet kombineret med praktisk erfaring forbedrer CV?et, men de frivillige får også mulighed for at prøve et fag af i praksis, og kan derfor bedre vurdere, om det egentlig er det rette for dem.

Lars Skov Henriksen Professor i Sociologi ved Aalborg Universitet
?Der har været en stigende appel til folk om at lave frivilligt arbejde, og når det bliver forbundet med en udlandsrejse, tror jeg, at det er fordi, vi efterhånden har en høj global politisk dagsorden og er blevet mere bevidste om miljø og fattigdom i hele verden.?

?Der er en struktur, de kan gå ind i, mens de samtidigt føler, at de gør noget meningsfuldt. For de unge betyder det også, at de kan kombinere den obligatoriske dannelsesrejse med erfaringsdannelse, som de måske kan bruge i forbindelse med et følgende uddannelsesforløb?

Ønsker du kontakt med frivillige, som har rejst med Projects Abroad eller har ansøgt om at komme ud og arbejde frivilligt, kan du kontakte Morten Ring hos Projects Abroad på tlf. 42 40 90 20 eller på info@projects-abroad.dk


Læs mere her

tags: direktør, Danmark, 2010, politi, uddannelse, udland, Aalborg, Aalborg Universitet, studerende, videregående uddannelse, miljø, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar