lørdag den 31. december 2011

CBS igen fyldt op trods flere studiepladser

Optagelseskvotienterne for 2011
CBS har i år oplevet en markant stigning i ansøgertallet til universitets bacheloruddannelser, og resultaterne fra årets optagelsesrunde viser, at adgangskvotienterne er fulgt med op. Det sker til trods for de små studenterårgange og et øget antal studiepladser.

Blandt landet mest populære studier
Igen i år er flere af CBS' uddannelser blandt højdespringerne på listen over adgangskvotienter. Studiet i International Business har således landets højeste gennemsnit på 11,2 - selvom det netop er et af de studier, der har udvidet antallet af pladser. International Business and Politics ligger ligeledes i den høje ende med en kvotient på 10,5. Det samlede billede fra årets optag viser, at det har krævet et snit på 6,5 at sikre sig en studieplads på CBS i år.

Nye regler betyder højere adgangskvotienter
- Tendensen til højere adgangskvotienter skyldes dels det stigende antal ansøgere. Men det skyldes også reglerne om, at man kan forhøje sit gennemsnit ved at tage et ekstra A-niveau fag i gymnasiet og ved at gå hurtigt i gang på universitetet, forklarer studiechef Annette Juul Hansen.

Ifølge Annette Juhl Hansen er en af effekterne, at der nu kommer flere danskere frem for udlændinge ind på de engelsksprogede uddannelser.
CBS har øget sit antal af studiepladser, men har ikke mulighed for at øge det yderligere, da der mangler bevillinger til at ansætte flere forskere. Lokalerne tillader heller ikke større udvidelser.
Nedenfor ses de årlige optagelseskvotienter.

Læs mere her

tags: 2011, uddannelse, gymnasiet, sprog, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar