fredag den 9. december 2011

Når viden skal opgøres i tal

Når videndeling tælles, er det qua videnbegrebets kompleksitet og uhåndgribelighed ikke et direkte mål for det, organisationen gerne vil måle, nemlig hvor meget viden der deles, samt hvor ofte den deles.

På den nye uddannelsen for professionelle HR-folk og ledere, MasterClass i Human Resource Management - Hvor en række af landets skarpeste HR-eksperter indgår i undervisningen, se www.probana.com/mch.asp - sættes der i denne tid fokus på kompetenceudvikling, kommunikation og videndeling.

Evnen til at tænke og agere strategisk er afgørende, hvis du for alvor skal bidrage positivt til virksomhedens bundlinje i din HR-funktion. Dette da HRM er en strategisk praksis, idet den overordnede organisatoriske strategi og HR-strategien er hinandens forudsætning.

Med MasterClass i Human Resource Management styrkes din evne til at analysere det dynamiske samspil mellem medarbejdere, arbejdsopgaver, jobfunktioner og ledelsen internt i virksomheden.

Uddannelsen trækker på landets dygtigste HR-folk, og undervisningsforløbet er baseret på e-learning og kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen.

Uddannelsens 6 moduler er på MBA-niveau & indeholder flg.:

Modul 1: Strategisk HRM

Modulet giver dig en indgående indsigt i, hvordan man kan arbejde strategisk med HRM, således det sker i tæt sammenhæng med virksomhedens mål, vision og strategier. Modulet sætter scenen for hele begrebet og dermed uddannelsen.

Herunder:

- HR-mål vs virksomhedens præstationsmål
- HRM strategier
- Implementering af strategi
- Personaleplanlægning
- Iscenesættelse af HR
- Strategisk Kommunikation
- Den strategiske proces
- Proces og effektevaluering

Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 28.10.11, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.

Modul 2: Human Resource Development

Eftersom mennesket er blevet det primære produktionsapparat er HR-udvikling et område, hvor man for alvor kan skabe merværdi. Modulet vil således sætte fokus på, hvordan man strømliner og arbejder strategisk med HR-udvikling.

Herunder:

- Fra læring til praksis
- Design af HR-aktiviteter
- Identificering af HRD-behov
- Organisatoriske HRD strategier
- Mentorordninger
- Innovation HRM

Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 25.11.11, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.

Modul 3: Global HR

Verden er blevet mindre, arbejdskraften er blevet global og vi lader os i høj grad inspirere af internationale tiltag og tendenser. Det er derfor vigtigt at have indsigt i global HR, således man kontinuerligt er på forkant med udviklingen. Modulet vil derfor præsentere en række perspektiver, som både giver viden omkring Global HR, men i høj grad også inspiration til national HR.

Herunder:

- HRM i et internationalt perspektiv
- Interkulturel HRM
- National vs International HRM
- HR basis i international kontekst
- Skab fordele ved diversitet og interkulturelle medarbejdere
- Internationale udfordringer
- Cases

Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 25.01.12, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.

Modul 4: Den resultatorienterede HR funktion

Dette modul fokuserer på viden, værktøjer og inspiration, der kan udvide HR funktionens indsigt og handlerum, så denne kan tage ansvar for komplekse udviklingsprocesser i forbindelse med virksomhedens strategiske satsninger.

Herunder:

- Målsætningsstrategier
- Målstyringsværktøjer
- Målbarhed
- Evaluering
- HR på bundlinjen
- Social kapital

Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 27.03.12, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.

Modul 5: Compensation & Benefit
Motivation omhandler mange facetter, men et af de mest oplagte er compensation & benefit. Modulet vil således sætte fokus på, hvordan man opstiller systemer på den strategisk mest optimale måde, som er tilpasset virksomheden og medarbejdernes kontekst.

Herunder:

- Det strategiske perspektiv
- Løn som motivation
- Total Reward
- Belønningssystemer
- Individuel vs Kollektiv belønning
- Faldgrupper
- Politikker
- Værktøjer

Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 26.04.12, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.

Modul 6: Personalejura & Arbejdsret

Modulet giver et dybdegående indblik i det danske lovgrundlag og praksis indenfor arbejdsret. Endvidere vil du også få en solid indføring i det EU-retlige system. Modulet vil således klæde dig på til at træffe beslutninger ved komplekse juridiske problemstillinger.

Herunder:

- Fagretlige konflikter
- Tillidsrepræsentanter
- Arbejdsret
- International arbejdsret
- EU lovgivning
- Loyalitetsforhold
- Samarbejdsaftaler

Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 24.05.12, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.

Eksamen
Herunder gennemgang af hver kursists testresultater ved hvert modul. Eksamen finder sted d. 30. maj 2012.

MCH-uddannelsen giver deltagerne den nødvendige ballast til at arbejde med og reflektere over HRM på et strategisk niveau. Man opnår således indsigt i, hvordan man bliver endnu mere effektiv og målbar i rollen som ledelsens strategiske sparringspartner.

Endvidere præsenteres en lang række konkrete værktøjer, som gør deltageren i stand til at skabe løbende forandringer på alle niveauer i organisationen. Deltageren klædes således på til at kunne håndtere kravet om at være strategisk tænkende, resultatorienteret og effektiv.

Undervisningsmaterialet er på handelshøjskoleniveau, men kombineres med faglig viden og cases fra udvalgte
virksomheder.

Hvem bør deltage
Undervisningen henvender sig til HR-konsulenten, HR-partneren, HR-manageren og lederen i både private og offentlige virksomheder. Endvidere til den ambitiøse HR-assistent som ønsker mere erfaring og indsigt i den strategiske del. Deltageren får et både teoretisk og praktisk boost til direkte gavn i hverdagen. Uddannelsen er således ideel til dem, som ønsker at tage det næste skridt indenfor HRM.

Undervisningsform
Ved tilmelding til kurset modtager deltagerne et password og et brugernavn, der giver direkte adgang til undervisningssiderne, bibliotekerne og linksiderne, der er tilkoblet undervisningen. Samtidig får deltagerne adgang til et online-dialogforum med eksperter og fagfolk, der bidrager undervejs i kursusforløbet med indlæg, cases og praktiske eksempler. Via dialogforummet har deltageren også mulighed for at komme i kontakt med de øvrige kursister. Undervisningen er konkret og jobrelateret, og kurset er tilrettelagt således, at deltageren kan trække direkte på indlæringen i forbindelse med daglige arbejdsopgaver.
Læs mere her: www.probana.com/mch.asp

Forberedelse:
Før kursets start udfyldes et omfattende spørgeskema, som, når vi har behandlet svarene, viser deltagerens læringsprofil og deltagerens niveau inden for HRM. Profilen vil blive holdt op imod deltagerens resultater ved den afsluttende eksamen.

Krav til udstyr:
For at kunne deltage på MCH-uddannelsen, skal du have adgang til en PC med internetopkobling og en e-mail-adresse.

Kontakt Probana ApS
For personlig rådgivning kontakt venligst Aktiv Kurser på telefon 4576 58 58 eller send en e-mail.

Læs mere her

tags: København, internet, uddannelse, EU, lovgivning, 2012, virksomhed, biblioteker, Human Resource Management, motivation, arbejdskraft, kompetenceudvikling, Personalejura, Probana, Management, HR-konsulent, kommunikation, strategi, organisation, kursusforløb, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar