lørdag den 17. december 2011

Hørby Ungdomsskole lyser op den 11. januar.

Onsdag den 11. januar åbner Hørby Ungdomsskole dørene og byder inden for i varmen fra kl. 17:30 til 21.30. Her kan nysgerrige få en smagsprøve på efterskolens helt særlige blanding af faglighed og fællesskab.

Efterskolernes Aften er et nyt helt tiltag, og fremover vil efterskolerne landet over have to årlige åbent hus arrangementer: Efterskolernes Dag i september og Efterskolernes Aften i januar.

Efterskolernes Aften giver andre rammer for et åbent hus arrangement, fordi det netop foregår om aftenen, og således bliver der mulighed for, at elever og lærere kan vise noget af det liv, der leves når den almindelig skoledag slutter hen på eftermiddagen.

På Hørby Ungdomsskole vil der derfor være aktiviteter i skolens hal og musikhus, hvor de nuværende elever arbejder med de ting, der hører disse to valgfagslinier til. Der vil også blive arbejdet i skolens kreative værksteder, ligesom de besøgende i et ?intelligens værksted? kan få et indblik i den pædagogik og undervisningsform, der i hverdagen er den eleverne møder. Desuden bliver der også mulighed for at besøge lektiecaféen, hvor efterskoleeleverne hver aften har tid og rum til at få gjort noget ved skolearbejdet og endda få hjælp dertil af en lærer.

- I fællesskab vil elever og lærere fortælle, hvorfor det et er en ualmindelig lys idé at gå på efterskole, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen. For ikke alene gennemfører efterskoleelever hurtigere ungdomsuddannelser, de får også bedre karakterer og har lavere frafald, for nu at nævne nogle indlysende grunde.

Hørby Ungdomsskole byder på rundvisning samt kaffe og en snak om det at gå på efterskole. Her vil interesserede kommende efterskolefamilier kunne få besked om såvel fagligheden og mulighederne i fællesskabet på efterskolen, men der er også et godt budskab til forældrene om, at det med finansloven for 2012 igen er blevet billigere at få sit barn på efterskole.

Læs mere her

tags: uddannelse, 2012, kreativ, faglighed, undervisning, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar