onsdag den 15. februar 2012

Karrieremesse: Netværk frem for job

Styrk netværket og afklar mulighederne
30 danske og internationale virksomheder tager onsdag den 8. februar ud for at møde de studerende til årets første karrieremesse på CBS.

Karrieren begynder på studiet
I en tid med et klemt jobmarked er det særlig vigtigt, at de studerende allerede tidligt i studiet får øjnene op for de muligheder, de har for at målrette deres karriere. Karriererådgiver Bella Lea Buono understreger, at messen ikke kun er for studerende, der allerede står med det ene ben i jobmarkedet.

- Det er aldrig for tidligt at udbygge sit netværk og blive sporet ind på det rette valg af valgfag, relevante udvekslingsophold eller internships, samt være på udkig efter emner til bacheloropgaven, specialet eller andre projekter, siger hun.

Danmark eller udlandet?
Det er især virksomheder med internationale aktiviteter, der har vist interesse for at møde deres kommende medarbejdere og styrke netværket med de studerende.
Bella Lea Buono forklarer, at selvom der i nogle tilfælde ikke er ledige stillinger i de danske afdelinger, kan det sagtens være, at der er en mulighed på de udenlandske kontorer. Og det er bestemt ikke uinteressant for de studerende.

Et kig om bag facaden
Ønsket om et konkret job nu og her er dog langt fra den eneste motivation for at deltage i en karrieremesse.

For de studerende er dagen samtidig en mulighed for at få et kig ind bag virksomhederne. Hvordan er virksomhedskulturen? Hvilke virksomheder har ansat medarbejdere med min baggrund og hvad er deres karriereveje? Hvilke karrieremuligheder er der længere ude i fremtiden? Hvordan foregår rekrutteringsprocessen? Det er nogle af de spørgsmål, som der blandt andet er mulighed for at diskutere med repræsentanterne for de forskellige virksomheder.

Hvilke virksomheder deltager?
De deltagende virksomheder dækker mange forskellige brancher, og alt lige fra revisionsselskabet til kosmetikvirksomheden og medicinalfirmaet er repræsenteret.
CBS Career Fair finder sted onsdag den 8. februar 2012.

Læs mere her

tags: Danmark, medicin, udland, 2012, virksomhed, studerende, motivation, jobmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar